[colabot7]


  • De openbare aanklagers hebben hun argumenten versterkt en uitgebreid en proberen een akkoord te sluiten tijdens de volgende vergadering van de kameradvocaten, die op 16 maart zal plaatsvinden.


  • Het document met de nieuwe grondgedachte is naar alle kameradvocaten gestuurd om te analyseren vóór de benoeming aanstaande donderdag.

Het Openbaar Ministerie doet een nieuwe poging om strafvermindering bij de Hoge Raad te voorkomen door toepassing met terugwerkende kracht van de zgn van de ‘als maar ja’-wet. De aanklagers hebben hun argumenten versterkt en uitgebreid en proberen een akkoord te bereiken tijdens de volgende vergadering van de kameradvocaten, die op 16 maart zal plaatsvinden. Het document met het nieuwe argument is naar alle aanklagers in de rechtszaal gestuurd, zodat ze het kunnen analyseren voor de benoeming aanstaande donderdag.

De circulaire die hij stuurde officier van justitie, Álvaro García Ortiz, herhaalt het criterium dat al in november aan de openbare aanklagers werd meegedeeld, zodat zij zich verzetten tegen de herziening van straffen zolang de straf werd opgelegd volgens de vorige wet binnen het kader van de nieuwe norm.

Toepassing van dit criterium door het openbaar ministerie heeft in deze vier maanden niet voorkomen dat boetes die werden overschreden, werden verlaagd. Deze neerwaartse herzieningen veroorzaakten de grootste interne onenigheid in de regering toen de Verenigde Podemos met behulp van de stemmen van de PP tegen de door de PSOE gepromote wetshervorming stemden.

Het uiteenvallen vond plaats in het Congres van Afgevaardigden en later op straat, tijdens de 8M-marsen. Nu proberen de coalitiepartners deze spanningen te verminderen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *