[colabot7]

New York, VS (CNN) — Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, bevestigde vrijdag aan CNN dat het overweegt een nieuw, onafhankelijk platform te creëren voor het delen van tekstupdates, wat de krachtigste nieuwe uitdager zou kunnen zijn het noodlijdende Twitter-platform onder leiding van zijn nieuwe eigenaar, Elon Musk.

“We geloven dat er een mogelijkheid is voor een aparte ruimte waar makers en publieke figuren tijdig updates over hun interesses kunnen delen”, zei een woordvoerder van Meta in een verklaring aan CNN. Dit is wat het Twitter-platform momenteel biedt.

De afgelopen maanden hebben een aantal opkomende platforms geprobeerd te profiteren van een tijd waarin Twitter kampt met frequente technische problemen, de terugkeer van controversiële gebruikers en een vermindering van het aantal adverteerders.

Velen van hen zagen een vroege sprong in het aantal gebruikers nadat Musk Twitter had overgenomen. Maar sindsdien hebben ze moeite om zichzelf beschikbaar te maken voor het grote publiek.

Het nieuwe platform van Meta zou kunnen profiteren van het bestaande grote gebruikersbestand van de andere platforms van het bedrijf, inclusief de twee miljard mensen die dagelijks Facebook gebruiken.

De plannen voor het nieuwe platform komen omdat het bedrijf ook de strategie van zijn oude platform verandert, met de nadruk op video en aanbevolen inhoud in een poging om beter te kunnen concurreren met TikTok.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *