[colabot7]

(CNN) De gouverneur van de Taliban-beweging in Noord-Afghanistan is gedood nadat een explosie zijn kantoor had getroffen, meldden politieambtenaren aan CNN.

De woordvoerder van de provinciale politie, Asif Waziri, zei dat Muhammad Daoud Muzammil, gouverneur van de provincie Balkh, samen met twee anderen is omgekomen bij de ontploffing van donderdag.

De oorzaak van de ontploffing blijft onduidelijk, maar Taliban-woordvoerder Zabihullah Mujahid zei dat de mannen werden gedood door “vijanden van de islam”. Hij identificeerde geen verdachten en geen enkele groep heeft de verantwoordelijkheid voor de aanval opgeëist. Mujahid zei: “Het onderzoek naar het incident is aan de gang.”

Gouverneur Muzammil wordt beschouwd als een van de hoogste functionarissen die zijn omgekomen sinds de radicale islamitische groepering in augustus 2021 de controle over het land heroverde na de terugtrekking van de Amerikaanse troepen.

Sindsdien hebben ISIS en aanverwante groepen de verantwoordelijkheid opgeëist voor een reeks dodelijke aanslagen in Afghanistan op burgers en Taliban-leden.

Die aanvallen omvatten een aanval op een Sikh-tempel waarbij minstens twee mensen om het leven kwamen, een reeks incidenten in de oostelijke stad Jalalabad en een zelfmoordaanslag op de luchthaven van Kabul.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *