[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, prins Faisal bin Farhan, bevestigde donderdagavond dat de prioriteit van het Koninkrijk Saudi-Arabië in Jemen “een permanent staakt-het-vuren in Jemen is en vervolgens de start van een politiek proces tussen de Jemenitische partijen dat garant staat voor stabiliteit, onafhankelijkheid en de welvaart van Jemen.” “.

De minister voegde eraan toe, in verklaringen die het Saoedische ministerie van Buitenlandse Zaken op zijn Twitter-pagina publiceerde, in de marge van zijn bezoek aan Moskou: “Het is waar dat er wordt gewerkt aan eerst een permanent staakt-het-vuren en vervolgens een politiek proces op gang brengen tussen de Jemenitische zijde om deze crisis te beëindigen.”

Hij legde uit: “We zullen deze dialoog voortzetten en er zijn dialogen via meerdere kanalen die door de Verenigde Naties worden ondersteund om deze doelen te bereiken.”

Prins Faisal bin Farhan bevestigde: “De prioriteit is nu een staakt-het-vuren en dan het starten van een dialoog. Overigens wil ik niet ingaan op details, bevestigingen of ontkenningen, want die zijn niet bruikbaar voor onderhandelingstrajecten.”

Hij zei: “Maar ik zou willen benadrukken dat het huidige belang van het Koninkrijk is om een ​​manier te vinden om de gevechten permanent te stoppen en vervolgens een Jemenitische dialoog te starten die de stabiliteit van Jemen, de onafhankelijkheid van Jemen en de welvaart van Jemen garandeert, en dat staat bij ons voorop.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *