[colabot7]

Leden van de delegatie van het International Bureau of Exhibitions hebben tijdens de vierde dag van het bezoek van de missie aan Riyadh vergaderingen en gesprekken gevoerd met een aantal ministers, waarbij zij kennis hebben gemaakt met de ontwikkelingsplannen van het Koninkrijk voor de voorgestelde locatie voor het houden van Expo 2030 Riyad . van de stad Riyadh, met als doel het dossier van het Koninkrijk te bespreken om de Expo 2030 Internationale Tentoonstelling te organiseren.
Waar Zijne Excellentie de Minister van Handel, Dr. Majid Al-Qasabi, een ontmoeting had met leden van de delegatie van het International Bureau of Exhibitions, en het dossier van het Koninkrijk om de Wereldtentoonstelling Expo 2030 te organiseren werd besproken.
Zijne Excellentie, de minister van Toerisme, de heer Ahmed Al-Khatib, hield een ontmoeting met de leden van de delegatie, en Zijne Excellentie zei: “We zullen onze inspanningen voortzetten om een ​​duurzame toeristische sector, toeristische ontwikkeling en veelbelovende projecten te ontwikkelen die zullen van het Koninkrijk, en met name Riyad, een van de belangrijkste toeristische bestemmingen ter wereld maken, wat zal bijdragen aan de realisatie van onze visie om in 2030 100 miljoen toeristen te ontvangen. Zijne Excellentie bevestigde de bereidheid van het Koninkrijk tot de bereidheid van de hoofdstad, om ervoor te zorgen dat het het grootste aantal bezoekers aan Riyadh Expo 2030 ontvangt.
Van zijn kant hield Zijne Excellentie, de minister van Economie en Planning, de heer Faisal bin Fadel Al-Ibrahim, een ontmoeting met leden van de missie, waarin hij de aandacht vestigde op de inspanningen van het Koninkrijk om de economie te diversifiëren en het aandeel en de bijdrage van niet-olieactiviteiten en de particuliere sector in het bbp. Zijne Excellentie zei: “De stad Riyadh speelt een sleutelrol in de economische diversificatiestrategie van het Koninkrijk, vanwege de groeiende regionale status voor grote multinationale ondernemingen die actief zijn in verschillende strategische sectoren.”
Tijdens de agenda van de vierde dag bezochten leden van de delegatie het hoofdkantoor van de Diriyah Gate Development Authority en maakten kennis met het ontwikkelingsplan voor het project, vergezeld door de chief executive officer van de autoriteit, de heer Jerry Inzerillo. Daarna kreeg de delegatie een rondleiding door de historische wijk Al-Turaif en een uitzicht op Al-Bujairi.
Het is vermeldenswaard dat de inspanningen om het toerisme te verbeteren een belangrijk onderdeel vormen van de strategie om de economie van het Koninkrijk te diversifiëren, aangezien het zijn deuren opende voor bezoekers van over de hele wereld met het elektronische visumsysteem dat eerder werd gelanceerd, om meer te weten te komen over de oude geschiedenis van het Koninkrijk, geniet van de schilderachtige landschappen en ervaar de gastvrijheid en gastvrijheid van zijn mensen.
Het is voorzien – in het geval dat het Koninkrijk de gastheer van dit wereldwijde forum wint – dat de Riyadh Expo 2030 zal worden gehouden van oktober 2030 tot april 2031, wat wordt beschouwd als het toeristenseizoen.
Het is opmerkelijk dat het Koninkrijk getuige is geweest van een snelle groei in de horeca sinds het zijn deuren heeft geopend voor internationale bezoekers, in een poging zijn positie op de wereldtoeristische kaart te verstevigen en de doelen van de Saudi Vision 2030 te bereiken. Het ontving ook “67” miljoen bezoekers van over de hele wereld in 2022. jaar.

De delegatie van het International Bureau of Exhibitions werd geïnformeerd over de bereidheid van de hoofdstad en haar infrastructuur om te hosten "Riyadh Expo 2030"

De delegatie van het International Bureau of Exhibitions werd geïnformeerd over de bereidheid van de hoofdstad en haar infrastructuur om te hosten "Riyadh Expo 2030"

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *