[colabot7]

(CNN) – Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, zei donderdag dat hoge functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Witte Huis “regelmatig” bijeenkomen met de familie van Siamak Namazi, een Amerikaans staatsburger die sinds 2015 in Iran wordt vastgehouden.

“We zullen altijd opkomen voor de rechten van onze medeburgers die onterecht worden vastgehouden, en dat geldt natuurlijk ook voor Siamak Namazi”, voegde Price eraan toe.

Hij vervolgde: “Hogere functionarissen in dit gebouw en het Witte Huis ontmoeten en overleggen regelmatig met de familie Namazi, en zullen dat blijven doen totdat deze illegale en onaanvaardbare detentie eindigt.”

Het is belangrijk op te merken dat Namazi, een Amerikaans-Iraanse dubbele nationaliteit, de langste detentie heeft in Iran, nadat hij tijdens een zakenreis was gearresteerd en beschuldigd van “het aanknopen van betrekkingen met een vijandelijk land”, in relatie tot de Verenigde Staten.

Namazi zei donderdag tegen CNN vanuit een gevangenis in Iran dat hij bezorgd was dat het Witte Huis “niet begrijpt hoe ernstig onze situatie is”. Price noemde Namazi’s telefoontje naar CNN vanuit de Evin-gevangenis een ‘moedige beslissing’.

De woordvoerder weigerde in te gaan op de inspanningen van de Amerikaanse regering om Namazi vrij te laten, en zei alleen dat ze Iran duidelijk hadden gemaakt “de prioriteit die we hechten aan de vrijlating van Namazi en twee andere Amerikaanse gevangenen”, en beschreef Irans detentie van mensen als “een illegale oefenen en het moet stoppen’, en zei: ‘Iraniërs weten dat we er alles aan zullen doen om die Amerikanen terug te geven aan hun dierbaren.’

Het is belangrijk op te merken dat Namazi in een exclusief interview vanuit de Iraanse “Evin”-gevangenis, CNN’s Christiane Amanpour vertelde dat hij “maanden in eenzame opsluiting doorbracht” en dat de omstandigheden die hij ervoer “de minst van allemaal” waren. ongelukken.”

“Ik heb hierover niet veel te zeggen over CNN, maar ik denk dat het korte antwoord is dat ze me altijd het gevoel geven dat ik van mijn menselijkheid ben beroofd, niet alleen van mijn vrijheid”, zei hij.

Hij vervolgde: ‘Ik ben vandaag op de algemene afdeling. De situatie op de algemene afdeling is veel beter dan in het hoekje van de hel waarin ik me bevond toen ik in detentie zat. Verre van een aangename plek om te verblijven, maar alles wordt relatief”, zei hij.

“Ik vind het nog steeds erg moeilijk om het fundamentele feit te verdragen dat veel van de rechten van gevangenen mij zijn ontnomen omdat ik een gijzelaar ben. Ik weet niet hoe ik het je moet overbrengen. Ik zie geharde criminelen, leden van ISIS en mensenhandelaars die meer rechten hebben dan ik’, zei Namazi.

Hij beweerde ook dat de bewakers van het detentiecentrum “mij elke schijn van menselijke waardigheid probeerden te ontnemen. Ik zat maanden opgesloten in een kooi. Ik heb maanden opgesloten gezeten in een cel ter grootte van een kast, slapend op de grond, etend als een hond onder de deur. eerlijk.” Dat was het minste van mijn tegenslagen, ik tot op de dag van vandaag …”, voordat hij werd neergeslagen en zijn toespraak enige tijd niet kon afmaken.

“Het spijt me zo, dit is zo moeilijk voor mij”, zei hij. “Ik denk dat het voordeel hiervan is dat mijn therapeut er op een dag veel geld voor zal verdienen.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *