[colabot7]

(CNN) — CIA-directeur William Burns benadrukte donderdag hoe de oorlog van Rusland tegen Oekraïne het Chinese denken over Taiwan kan beïnvloeden.

“Niemand heeft met meer belangstelling gevolgd wat er in Oekraïne is gebeurd dan de Chinese president Xi Jinping”, zei Burns tijdens een hoorzitting voor de House Intelligence Committee.

Hij voegde eraan toe: “Ik denk niet dat iemand de ervaring van (de Russische president) Vladimir Poetin in Oekraïne met meer interesse heeft gadegeslagen dan Xi Jinping, en ik denk dat hij volgens onze analyse op zijn minst enigszins werd aangetrokken door de mate waarin het Westen was in staat om de solidariteit te behouden en een deel van de kosten te dragen.” .” economische kosten op korte termijn om hogere economische kosten op lange termijn aan Rusland op te leggen.

“Dit is iets dat president Xi moet beoordelen nu hij het ‘zero COVID’-beleid beëindigt, probeert de economische groei van China te herstellen en zich bezighoudt met de rest van de wereldeconomie”, zei hij.

Wetgevers die pleiten voor voortdurende Amerikaanse steun aan Oekraïne herhaalden de opmerkingen van Burns over China en vertelden hun sceptische collega’s dat zakendoen met China een van de belangrijkste redenen is om Oekraïne te blijven helpen zich tegen Rusland te verdedigen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *