[colabot7]

(CNN) — In een verklaring aan CNN beschreef het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken een waarschuwing van de VS over de “groeiende” invloed van Peking in Taiwan en het westelijk halfrond als “provocerend en een afspiegeling van de imperiale mentaliteit van Washington”.

“De Verenigde Staten hebben lange tijd koppig gehandeld door Caribische landen, waaronder de Bahama’s, als hun eigen achtertuin te behandelen en vaak druk uit te oefenen en zich te mengen in de interne aangelegenheden van andere landen”, aldus het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De Chinese verklaring kwam als reactie op de waarschuwing van een Amerikaanse generaal dat China “agressief” bezig was om zijn invloed op de Bahama’s uit te breiden. .

Nadat Washington waarschuwde dat China zou proberen de Amerikaanse betrekkingen met Taiwan, een autonoom eiland dat Peking claimt als onderdeel van zijn grondgebied, te ondermijnen, riep China de VS op “te stoppen met het ontwikkelen van zijn betrekkingen met Taiwan”.

“Niemand mag de vastberadenheid, de onwankelbare wil en het sterke vermogen van de Chinese regering en het Chinese volk om de nationale soevereiniteit en territoriale integriteit te beschermen onderschatten”, aldus het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken in een verklaring.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *