[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir Abdollahian bevestigde vrijdag dat hernieuwde betrekkingen tussen Iran en Saoedi-Arabië “een groot potentieel” bieden voor de twee landen en de regio.

“De terugkeer van normale betrekkingen tussen de Islamitische Republiek Iran en het Koninkrijk Saoedi-Arabië biedt een groot potentieel voor de twee landen, de regio en de islamitische wereld”, zei Abdullahian in een tweet op zijn Twitter-account.

Hij voegde eraan toe: “Het nabuurschapsbeleid, als de belangrijkste focus van het buitenlands beleid van de dertiende regering, gaat sterk op de goede weg, en het diplomatieke apparaat werkt actief aan het voorbereiden van meer regionale stappen”, aldus wat werd gerapporteerd door de Iraanse “Tasnim”. Nieuws Agentschap.

De tweet van Abdullahian kwam nadat Saoedi-Arabië, Iran en China vrijdag hadden aangekondigd dat ze in Peking een akkoord hadden bereikt om de diplomatieke betrekkingen tussen Riyadh en Teheran te herstellen en hun ambassades en vertegenwoordigingen binnen maximaal twee maanden te heropenen, volgens een gezamenlijke verklaring van de drie landen.

Riyad kondigde in januari 2016 de verbreking van de diplomatieke betrekkingen met Teheran aan, na aanvallen op de ambassade en het consulaat van het Koninkrijk in Iran, te midden van Iraanse protesten tegen de executie van de sjiitische geestelijke Nimr al-Nimr in Saoedi-Arabië.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *