[colabot7]

In een exclusief interview vanuit de Iraanse Evin-gevangenis vertelde de Amerikaanse staatsburger Siamak Namazi aan CNN-anker Christian Amanpour dat hij “maanden in eenzame opsluiting doorbracht” en dat de omstandigheden die hij ervoer “de minst van de ergste” waren.

“Ik heb hierover niet veel te zeggen over CNN, maar ik denk dat het korte antwoord is dat ze me altijd het gevoel geven dat mijn menselijkheid van me is afgenomen, niet alleen mijn vrijheid,” zei Namazi.

Hij vervolgde: ‘Ik ben vandaag op de algemene afdeling. De situatie op de algemene afdeling is veel beter dan in het hoekje van de hel waarin ik me bevond toen ik in detentie zat. Verre van een aangename plek om te verblijven, maar alles wordt relatief”, zei hij.

“Ik vind het nog steeds erg moeilijk om het fundamentele feit te verdragen dat veel van de rechten van gevangenen mij zijn ontnomen omdat ik een gijzelaar ben. Ik weet niet hoe ik het je moet overbrengen. Ik zie geharde criminelen, leden van ISIS en mensenhandelaars die meer rechten hebben dan ik’, zei Namazi.

Namazi beweerde ook dat de bewakers in het detentiecentrum “probeerden mij elke schijn van menselijke waardigheid te ontnemen. Ik zat maanden opgesloten in een kooi. Ik heb maanden opgesloten gezeten in een cel ter grootte van een kast, slapend op de grond, etend als een hond onder de deur.” Om eerlijk te zijn, het was mijn minste ongeluk, ikzelf, tot op de dag van vandaag … “, voordat hij werd neergeslagen en zijn toespraak enige tijd niet kon afmaken.

Namazi voegde eraan toe: “Het spijt me heel erg, dit is zo moeilijk voor mij. Ik denk dat het voordeel hiervan is dat mijn therapeut er op een dag veel geld voor zal verdienen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *