[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Een rapport van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) heeft een cluster van onderling verbonden crises geïdentificeerd die in 2023 een aanzienlijke impact zullen hebben op kinderen, waaronder deze trends:

  1. De gevolgen van de Corona-pandemie zijn nog steeds aan de gang, maar hervormingen op het gebied van gezondheidstechniek en medische doorbraken kunnen hoop bieden aan kinderen.
  2. Pogingen om de inflatie te beteugelen zullen onbedoelde negatieve effecten hebben op armoede en het welzijn van kinderen, waardoor beleidsmaatregelen nodig zijn die investeringen voor kwetsbare gezinnen en kinderen beschermen.
  3. Meerdere factoren zullen bijdragen aan aanhoudende voedselonzekerheid, met toenemende roep om meer klimaatadaptatie en hervormingen van het voedselsysteem om voedselarmoede bij kinderen te voorkomen.
  4. Een verergerende energiecrisis kan kinderen onmiddellijk schade berokkenen, maar een focus op energieduurzaamheid biedt hoop op een groenere toekomst.
  5. Onvervulde behoeften en onderinvestering in kinderen zullen hervormingen in de financiële stromen naar ontwikkelingslanden vereisen, terwijl een hernieuwde aandacht voor klimaatfinanciering en schuldvermindering tot veelbelovende resultaten kan leiden.
  6. Bedreigingen voor democratische rechten, zoals de vrijheid van meningsuiting, ook die van jongeren en vrouwen, zullen waarschijnlijk afnemen.
  7. Meer partijdigheid zal de druk op het pluralisme vergroten, maar inspanningen om problemen met kinderen en jongeren aan te pakken, kunnen kansen bieden om een ​​gemeenschappelijke basis te vinden.
  8. Het internet zal minder open en meer gefragmenteerd worden, wat zal leiden tot grotere ongelijkheid voor kinderen – met name kinderen die voor onderwijs en sociale interacties sterk afhankelijk zijn van internet.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *