[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Een nieuw onderzoek naar accidentele vergiftigingen bij kinderen onder de 5 jaar onthult dat Amerika getuige is van een aanzienlijke toename van het aantal jonge kinderen dat sterft aan een overdosis opioïden.

De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Pediatrics Wednesday, keek naar een nationale database en ontdekte dat 731 kinderen van vijf jaar en jonger tussen 2005 en 2018 vergiftigingsgerelateerde sterfgevallen hadden. Maar het grootste aantal dodelijke vergiftigingen tot nu toe waren van opioïden.

Deze situatie verslechtert na verloop van tijd. In 2005 waren opioïden goed voor 24,1% (zeven van de 29) van de stoffen die bijdroegen aan kindersterfte, vergeleken met 52,2% (24 van de 46) in 2018.

“Het is echt verrassend om te zien, kijkend naar deze gegevens, hoeveel de verhoudingen verschilden tussen 2005 en 2018”, zei co-auteur Dr.

Andere studies hebben aangetoond dat het aantal dodelijke vergiftigingen in deze leeftijdsgroep is afgenomen sinds de Poison Prevention Packaging Act van 1970, toen kinderveilige verpakkingen de standaard werden voor veel medicijnen.

Zhao is van mening dat de voorkeuren van mensen voor bepaalde drugs zijn veranderd en dat dit van invloed is geweest op het aantal sterfgevallen.

En eind jaren negentig en begin jaren 2000 waren opioïden op recept het favoriete medicijn. Naarmate de richtlijnen strenger werden en meer artsen en tandartsen zich bewust werden van de opioïdenepidemie, schreven ze minder opioïden voor en gingen mensen over op andere middelen zoals heroïne en fentanyl.

Illegale drugs zoals fentanyl, dat 100 keer sterker is dan morfine, kunnen snel doden en komen niet in kindveilige verpakkingen.

De nieuwe studie bouwt voort op werk dat een gestage toename heeft aangetoond van het aantal kinderen dat sterft aan opioïden, samen met een groeiend aantal sterfgevallen onder volwassenen. De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) meldt dat het aantal sterfgevallen door een overdosis drugs sinds 1999 is vervijfvoudigd, goed voor 75% van de 91.799 sterfgevallen door een overdosis opioïden in 2020.

Onderzoek heeft aangetoond dat initiatieven op het gebied van drugsveiligheid om het aantal opioïden in omloop te verminderen, hebben bijgedragen aan het verminderen van het gebruik van opioïden tot op zekere hoogte, maar de initiatieven kunnen de illegale drugshandel niet oplossen.

De nieuwe studie kan niet verklaren hoe de jonge slachtoffers aan de drugs kwamen, maar geeft wel enkele details over de omstandigheden waarin deze sterfgevallen plaatsvonden.

De kinderbescherming heeft dossiers geopend van 97 overleden kinderen. Er was een gedocumenteerd record van kindermishandeling in 153 gevallen, en ongeveer een derde van degenen die stierven vanwege een geschiedenis van misbruik was jonger dan één jaar.

Meer dan twee vijfde van de kinderen die stierven waren zuigelingen, dat wil zeggen jonger dan een jaar.

Meer dan 65% van de sterfgevallen vond thuis plaats en bijna een derde van de kinderen werd verzorgd door iemand anders dan hun biologische ouder.

Van de gevallen waarin de omstandigheden werden gedocumenteerd, was meer dan 40% van de sterfgevallen het gevolg van een accidentele overdosis. En iets minder dan 18% zei met opzet vergiftigd te zijn.

In de nieuwe studie haalden onderzoekers records voor alle kinderen van 5 jaar en jonger uit het National Death Reporting System, een database met sterfgevallen uit 40 Amerikaanse staten waar verschillende multi-jurisdictionele groepen elk overlijden van een kind binnen hun rechtsgebied beoordelen. . Gifcentra in Amerika houden hun eigen gegevens bij over sterfgevallen door vergiftiging bij kinderen, en soortgelijke trends zijn waargenomen.

“Wat we meestal zien op het niveau van het gifcentrum, is dat opioïden worden geassocieerd met de meeste sterfgevallen bij kinderen in vergelijking met andere stoffen”, zegt Kate Brown, MD, klinisch directeur van de American Association of Poison Control Centers, die niet betrokken was bij de studie nieuw onderzoek.

Brown merkte ook een verminderde blootstelling aan opioïden op recept op, zoals hydrocodon en oxycodon, en een verhoogde blootstelling aan fentanyl. Bovendien is er een toename van het aantal kinderen dat is vergiftigd door medicijnen voor het ontwenningssyndroom van opioïden, zoals methadon.

“Het is meestal per ongeluk wanneer kinderen het ervaren,” voegde Brown eraan toe. Mensen kunnen recepten bewaren in pillendoosjes die gemakkelijk te openen zijn in plaats van die moeilijk te openen zijn voor kinderen. Sommige mensen kunnen deze pillen zelfs in hun zak steken, omdat veel van deze medicijnen pijnstillers zijn. De pil kan dan op de grond vallen, waar kleine kinderen hem gemakkelijk kunnen vinden.

De meeste van deze jonge slachtoffers vinden waarschijnlijk drugs terwijl ze de wereld om hen heen verkennen en “houden ervan dingen in hun mond te stoppen”, zei Gao, eraan toevoegend dat het belangrijk is voor zorgverleners om zorgverleners eraan te herinneren dat de beste manier om kinderen te beschermen is zich te concentreren op paraatheid en preventie.

Hij hoopt dat zijn studie zorgverleners zal aanmoedigen om ouders voor te lichten over de risico’s van medicatie. Hij wil ook een grotere beschikbaarheid van naloxon, het opiaat-tegengif, ook wel bekend als Narcan. Merk op dat het veilig is voor kinderen en een overdosis kan omkeren.

En in februari stemden twee onafhankelijke adviescommissies van de Amerikaanse Food and Drug Administration unaniem om naloxon-neusspray vrij verkrijgbaar te maken om de toegang ertoe te vergroten. De FDA-commissaris heeft deze aanbevelingen overwogen en kan op elk moment een beslissing nemen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *