[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het Saoedi-Arabische ministerie van Binnenlandse Zaken heeft donderdag de uitvoering aangekondigd van een “doodstrafbesluit” tegen twee mannen in de regio Makkah Al-Mukarramah.

Het ministerie zei in een verklaring: “Ali bin Omar bin Musa al-Ahmari en Ibrahim bin Ali bin Marei Haroubi – Saoedische onderdanen – sloten zich aan bij een terroristische cel, leverden wapens en munitie, bewaakten en fotografeerden veiligheidssites en hoofdkwartieren met de bedoeling het doden van beveiligingspersoneel, het accepteren van een gerechtvaardigde takfiristische benadering.” voor zijn daden”, aldus het Saudi Press Agency (SPA).

De verklaring voegde eraan toe: “Ibrahim Haroubi bood financiële en morele steun aan leden van de cel en begon met de productie van explosieven om de interne veiligheid te verstoren, met de bedoeling een zelfmoordaanslag uit te voeren op veiligheidslocaties en hoofdkwartieren en beveiligingspersoneel, en Al-Ahmari’s steun aan terroristische organisaties en zijn belofte van trouw aan hun leider en zijn bezit van een explosievengordel.”

Het persbericht vervolgt: “De veiligheidsautoriteiten hebben de bovengenoemden kunnen arresteren en het onderzoek tegen hen heeft geleid tot een aanklacht wegens het plegen van strafbare feiten en het voorleggen aan de Speciale Strafrechtbank. En van het Hooggerechtshof, en er werd een koninklijk bevel uitgevaardigd om uit te voeren wat door de sharia was besloten.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *