[colabot7]

Vriendschappelijk vuur redde het eerste team van Arsenal van een nederlaag bij het Portugese gastland Sporting Lissabon en zag hen donderdag met 2-2 gelijkspelen in de heenwedstrijd van hun Europa League-ronde van 16.
De rest van de wedstrijden van vandaag resulteerde in de overwinning van de Italiaanse Roma “2-0” tegen de Spaanse gast Real Sociedad en het Duitse Bayer Leverkusen tegen het Hongaarse Frenkváros met hetzelfde resultaat, terwijl de Duitse Union Berlin “3-3” gelijk speelde met de Belgische gast Saint Giloise.
In de Portugese hoofdstad Lissabon scoorde Arsenal met William Saliba in de 22e minuut, maar Goncalo Inacio maakte in de 34e minuut gelijk voor Sporting Lissabon.
Paulinho voegde in de 55e minuut het tweede doelpunt van Sporting Lissabon toe, maar vriendelijk vuur redde Arsenal van een nederlaag nadat Hidemasa Morita uit Japan, een Portugese international, per ongeluk de Engelse gelijkmaker scoorde in de 62e minuut.
Zodoende is de beslissing over de kwalificaties tussen de twee teams uitgesteld tot de terugwedstrijd, die volgende week donderdag zal plaatsvinden in het (Emirates) Stadium in de Britse hoofdstad Londen.
En in het Olympisch Stadion in de Italiaanse hoofdstad behaalde Rome een waardevolle 2:0 overwinning op het Spaanse Real Sociedad, waardoor het team van de ervaren Portugese coach Jose Mourinho heel dicht bij de volgende ronde kwam.
Stephan El Shaarawy opende de score voor Rome in de 13e minuut, terwijl het tweede doelpunt voor het Italiaanse team in de 87e minuut werd veiliggesteld door de Albanees Marash Kumbola.
Roma, die vorig seizoen de titel van de European Conference League won, verloor met slechts één doelpunt verschil in de terugwedstrijd, die aanstaande donderdag in het rivaliserende stadion wordt gespeeld, om hun carrière in de Europa League te beëindigen.
In een wedstrijd waarvan de uitslag tot op het laatste moment werd afgewacht, werd de ontmoeting tussen Union Berlin en St. Giloise.
Het initiatief kwam van het Belgische team, nadat speler Victor Boniface in de 28e minuut een doelpunt scoorde en Josep Juranović in de 42e minuut gelijk maakte voor Union Berlin.
Jorp Vertissen herstelde de voorsprong in het voordeel van Saint-Gilloise en scoorde het tweede doelpunt in de 58e minuut, maar Robin Knoch maakte al snel gelijk voor Union Berlin in de 69e minuut.
De wedstrijd bleef spannend in de slotminuten, nadat Saint Giloise in de 72e minuut het derde doelpunt kreeg via Victor Boniface, maar Sven Michel redde Union Berlin van een nederlaag, nadat hij in de 89e minuut de gelijkmaker scoorde voor het Duitse team. om de terugwedstrijd te worden die deze week in België wordt gespeeld.
Vervolgens is het cruciaal om een ​​gekwalificeerd team te bepalen.
Bayer Leverkusen van zijn kant behaalde een waardevolle “2-0” overwinning op Frenkváros, waarmee het Duitse team doorging naar de kwartfinales van het toernooi.
De Turkse Karim Demirbay maakte in de tiende minuut het eerste doelpunt voor Leverkusen, voordat zijn collega uit Burkina Faso Edmund Tapsoba in de 86e minuut het tweede doelpunt maakte.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *