[colabot7]

Londen, Groot-Brittannië (CNN) – Archie, de zoon van de hertog en hertogin van Sussex, prins Harry en zijn vrouw Megan Markle, en hun dochter Lilibet, zijn op de website van de Britse koninklijke familie uitgeroepen tot prins en prinses.

Onder de lijn van troonopvolging worden prins Archie, hertog van Sussex, en zijn zus Lilibet, hertogin van Sussex, respectievelijk als zesde en zevende vermeld. De verandering komt nadat prins Harry en zijn vrouw, Meghan Markle, Lilibet voor het eerst publiekelijk een prinses noemden tijdens haar doopaankondiging op woensdag.

Een woordvoerder van de familie Sussex zei tegen CNN: “Ik kan bevestigen dat prinses Lilibet Diana op vrijdag 3 maart is gedoopt door de aartsbisschop van Los Angeles, de meest eerwaarde John Taylor.” Achternamen werden automatisch aan kinderen gegeven nadat koning Karel III op de troon kwam.

Het is belangrijk op te merken dat Harry en Megan in 2020 aankondigden dat ze afstand zouden nemen van hun koninklijke taken en ” zouden werken aan het bereiken van financiële onafhankelijkheid”, om ermee in te stemmen deel uit te blijven maken van de familie, maar het paar liet de titel van ” Zijn koninklijke hoogheid.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *