[colabot7]

(CNN) – Het hoofd van het Amerikaanse ruimtecommando, generaal James Dickinson, zei woensdag dat Amerikaanse militaire leiders geloven dat een conflict met China in de ruimte zou kunnen beginnen met Peking als doelwit van Amerikaanse satellieten.

“Ik denk dat we gewoon moeten kijken naar enkele leerstellige en strategische geschriften van het Chinese leger die suggereren dat verkennings-, communicatie-, navigatie- en zelfs waarschuwingssatellieten tot de eerste doelwitten van een aanval kunnen behoren”, zei Dickinson tijdens een hoorzitting voor de strijdkrachten. Comité van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden. Hij vervolgde: “Volgens hun eigen strategie, hun ideologie, hebben we reden om aan te nemen dat dit het geval kan zijn.”

Het is belangrijk op te merken dat de commandant van het US Southern Command, generaal Laura Richardson, eerder op woensdag zei dat China “20 meter van ons thuisland” verwijderd is, aangezien het zijn activiteiten in Zuid-Amerika blijft uitbreiden.

“Ik denk dat we meer aandacht aan dit gebied moeten besteden”, zei Richardson tijdens een hoorzitting voor de House Armed Services Committee. hen”.

Dinsdag bevestigde het Witte Huis dat de Verenigde Staten “geen conflict zoeken” met China, als commentaar op de kritiek van de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang op het beleid van Washington.

Gang zei op zijn eerste persconferentie dat “conflicten en confrontaties met de Verenigde Staten onvermijdelijk zijn als Washington zijn beleid niet verandert”.

Aan de andere kant reageerde de strategische communicatiecoördinator van de Amerikaanse National Security Council, John Kirby, op de kritiek dat “het Amerikaanse beleid ten opzichte van China niet is veranderd omdat de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken de retoriek heeft aangescherpt”.

Kirby vertelde verslaggevers dat de Verenigde Staten “geen conflict zoeken” met China. “Er is niets in deze bilaterale relatie met China dat iemand zou doen geloven dat we een conflict willen”, zei hij.

Hij verklaarde: “Er is geen verandering gekomen in het één-China-beleid en we steunen de onafhankelijkheid van Taiwan niet. Daar waren we heel duidelijk over. We willen ook niet dat de status quo eenzijdig verandert en zeker niet met geweld, dus met alle respect.” Dankzij de Chinese minister van Buitenlandse Zaken is er geen verandering in het standpunt van de Verenigde Staten over deze bilaterale betrekkingen.”

En hij zei: “Ja, er zijn spanningen in deze relatie, en de president (VS Joe Biden) gelooft dat die spanningen moeten worden erkend, maar ze kunnen worden overwonnen en weer samenwerken”, en hij benadrukte: “We kijken voor concurrentie, niet voor conflict.”

De Chinese minister noemde de betrekkingen met de Verenigde Staten: “Als Washington zichzelf niet in bedwang houdt en het verkeerde pad blijft bewandelen, zullen geen obstakels voorkomen dat het uitglijdt en zullen er zeker conflicten en confrontaties ontstaan.”

Hij voegde eraan toe: “Wie zal de catastrofale gevolgen dragen? Zo’n wedstrijd is een roekeloze gok omdat de fundamentele belangen van de twee naties en zelfs de toekomst van de mensheid op het spel staan. Natuurlijk is China hier resoluut tegen.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *