[colabot7]

Atlanta, VS (CNN) – Een gezamenlijke verklaring onthulde donderdag dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten $ 58 miljard aan activa in beslag hebben genomen of in beslag hebben genomen die eigendom zijn van gesanctioneerde Russische oligarchen in het jaar sinds de Russische oorlog tegen Oekraïne begon, terwijl westerse regeringen de druk blijven opvoeren over de invasie van Oekraïne door het Kremlin.

De multinationale speciale taskforce die belast is met het afdwingen van sancties tegen Russische elites, agenten en oligarchen hield donderdag zijn zesde bijeenkomst om de voortzetting van het werk van de groep te bespreken, en ze beloofden hun inspanningen om de Russische president Vladimir Poetin en zijn medewerkers te straffen, te “verdubbelen”.

De werkgroep bestaat uit de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Italië, Frankrijk, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Commissie.

Volgens een gezamenlijke verklaring die na de bijeenkomst is uitgegeven, “zal de divisie haar inspanningen verdubbelen om Rusland verantwoordelijk te houden voor zijn onrechtvaardige oorlog en de confrontatie aan te gaan met Russische pogingen om de collectieve sancties die het oplegt te ondermijnen, te omzeilen of te ontwijken.”

De verklaring voegde eraan toe dat de taskforce zal doorgaan met “het identificeren, lokaliseren en bevriezen van de tegoeden van gesanctioneerde Russen, met als doel het Kremlin de middelen te ontzeggen die het nodig heeft om een ​​illegale oorlog te voeren”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *