[colabot7]

(CNN) – Het Amerikaanse ministerie van Defensie (Pentagon) zei woensdag dat de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin tijdens zijn ontmoeting met de Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi in Caïro de nadruk legde op “de inzet van de VS voor bilaterale betrekkingen en de gedachtewisseling over gemeenschappelijke regionale en mondiale veiligheidsuitdagingen.” .

Het ministerie voegde in een verklaring toe dat Austin “de rol van Egyptisch leiderschap op regionaal en mondiaal niveau prees, en vooral de Egyptische president bedankte voor zijn bemiddeling bij het verminderen van de Israëlisch-Palestijnse spanningen”.

En ze vervolgde: “De minister van Defensie presenteerde de laatste ontwikkelingen in de ongerechtvaardigde aanvalsoorlog van Rusland tegen Oekraïne, de wereldwijde economische gevolgen en de dreiging die dit conflict vormt voor het internationale systeem, en benadrukte de solidariteit van de Verenigde Staten met Egypte in het gezicht van de economische tegenspoed veroorzaakt door de meedogenloze en ongerechtvaardigde oorlog van Rusland.”

Volgens de verklaring: “De secretaris sprak zijn bezorgdheid uit over het brede scala aan bedreigingen van Iran, waaronder zijn nucleaire programma, destabiliserende regionale activiteiten en de levering van drones aan Rusland.”

Austin benadrukte “de voortdurende inzet van de Verenigde Staten voor de regio en benadrukte dat vooruitgang bij de implementatie van fundamentele vrijheden en mensenrechten onze bilaterale relatie versterkt.”

Volgens de verklaring prees de Amerikaanse secretaris tijdens een volgende ontmoeting met zijn Egyptische tegenhanger, luitenant-generaal Mohamed Zaki, de overname door Egypte van het bevel over de Joint Naval Strike Group 153, die gericht is op de veiligheid van de Rode Zee, en merkte op dat “de aankomende (Bright Star 23) baken het bewijs is van de kracht van voortdurende samenwerking tussen de Verenigde Staten en Egypte om de regionale veiligheid en afschrikking te vergroten.

De Amerikaanse minister bevestigde zijn toezegging om “de samenwerking tussen de Amerikaanse en Egyptische strijdkrachten te versterken” en erkende “de belangrijke stappen die het Egyptische leger heeft genomen om schade aan burgers tijdens operaties tot een minimum te beperken”, en bevestigde de toezegging van het Amerikaanse ministerie van Defensie om te werken aan met Egypte om “zijn defensiecapaciteiten te versterken”.

“Tijdens beide bijeenkomsten kwamen de leiders overeen hun nauwe coördinatie over deze kwesties te verbeteren en kansen te grijpen om het decennia-oude bilaterale defensiepartnerschap te verdiepen”, aldus de verklaring.

Het is belangrijk op te merken dat het Egyptische presidentschap op zijn Facebook-pagina een verklaring heeft afgegeven over de ontmoeting tussen Sisi en Austin en zei dat de Egyptische president “met de Amerikaanse minister van Defensie heeft gesproken over inspanningen om vrede en stabiliteit te bevorderen op de regionale en internationaal niveau. .”

De verklaring voegde eraan toe: “Tijdens de bijeenkomst benadrukte Sisi de wens van Egypte om zijn strategisch partnerschap met de Verenigde Staten te versterken, evenals om de bestaande samenwerking en coördinatie tussen de twee landen op verschillende gebieden, met name militair en veiligheid, te intensiveren, gezien het belang hiervan bij het ondersteunen van inspanningen om de veiligheid en stabiliteit te herstellen en de vrede in het Midden-Oosten te consolideren.”

In het persbericht staat dat “de bijeenkomst getuige was van discussies over een aantal regionale en internationale kwesties, aangezien de (Egyptische) president in dit verband het belang wilde benadrukken van het intensiveren van de internationale inspanningen om vrede te bereiken in de Palestijnse gebieden en een einde te maken aan unilaterale maatregelen en escalatie, benadrukkend dat de tweestaten een oplossing zijn in overeenstemming met de referenties van internationale legitimiteit.” Het is de manier om een ​​rechtvaardige en alomvattende vrede te bereiken ten voordele van alle volkeren in de regio. De bijeenkomst besprak ook de inspanningen om vrede en stabiliteit op internationaal niveau te bevorderen, in het licht van opeenvolgende wereldwijde crises die negatieve schaduwen wierpen over verschillende landen van de wereld.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *