[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Egyptische president Abdel Fattah El-Sisi onthulde donderdag een clip die zijn persdienstmedewerkers hadden verwijderd uit zijn vooraf opgenomen toespraken, live sprekend tijdens het 37e Armed Forces Education Symposium.

Al-Sisi bevestigde dat in de oorlog tegen het terrorisme in de Sinaï van de afgelopen jaren “een zeer hoge prijs is betaald met het bloed van martelaren en gewonden”. Mijn vak, wanneer het zich registreert, zal het nu niet kunnen doen, het zal het nu niet kunnen doen.

En hij voegde eraan toe: “Kijk, elke maand was het minstens een miljard pond voor een periode van 90 maanden of meer.. Bereken van 2011 tot vandaag, hoeveel jaar en hoeveel maanden, en elke maand een miljard pond.”

Aan het einde van zijn toespraak waarschuwde Al-Sisi tegen herhaling van de gebeurtenissen van de revolutie van 25 januari 2011 en het openen van de weg naar chaos en terrorisme, door te zeggen: “Pas op dat u deze kwestie niet nog een keer herhaalt. Dit overkwam u toen het land in 2011 werd ontbonden.

Aan het begin van zijn toespraak zei Al-Sisi: “Ik zal met u spreken als ooggetuige, zodat u weet dat er niets is dat overhaast wordt gedaan, maar dat er wordt nagedacht, gepland, overeengekomen en procedures worden gevolgd voor wat er uiteindelijk is gebeurd.” komen tot wat we de afgelopen tien jaar hebben bereikt.”

Hij voegde eraan toe: “Ik heb het over feiten waar ik in 2009 adjunct-directeur van de militaire inlichtingendienst was en we vergaderingen hielden om de veiligheidssituatie in de Sinaï te bespreken in aanwezigheid van de voormalige directeur van de inlichtingendienst, generaal-majoor Murad Muwafi en het voormalige hoofd van de inlichtingendienst. het staatsveiligheidsapparaat, generaal-majoor Hassan Abdel Rahman, en we concludeerden dat binnen 7 jaar de vorming van een enorme infrastructuur voor terrorisme in Noord-Sinaï, bestaande uit opslagplaatsen van wapens, munitie en explosieven, evenals grote menselijke elementen voor controle.

Hij vervolgde: “Als je teruggaat naar de communicatiesites in 2008 en 2009, zul je zien dat er films waren van terroristische elementen die militaire parades organiseerden alsof ze buiten het kader van de staat vielen. En een grote gezamenlijke militaire actie van de politie en het leger om in te grijpen om dit gevaar tegen te gaan, maar dit werd niet uitgevoerd omdat er voorwaarden en overeenkomsten waren die de situatie in de Sinaï regelen, die voorzien in de aanwezigheid van beperkte aanwezige politie- en strijdkrachten alleen in gebied A.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *