[colabot7]

Atlanta, VS (CNN) – Slechts enkele uren nadat een recordaantal mensen de straat op ging in Frankrijk, roepen vakbonden op tot twee nieuwe dagen van nationale protesten – een deze zaterdag en de andere volgende week, mogelijk op woensdag.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken namen 1,28 miljoen mensen deel aan protesten tegen het plan van de regering om de pensioengerechtigde leeftijd voor de meeste mensen met twee jaar uit te stellen.

“De regering moet haar project nu intrekken”, zei een groep van acht grote Franse vakbonden dinsdag in een persbericht na de protesten.

Gezien de frustratie over het uitblijven van een reactie van de regering op de protesten, richtten de vakbonden hun woede op president Emmanuel Macron, en hun leden schreven in een verklaring dat “het stilzwijgen van de president van de republiek een ernstig democratisch probleem vertegenwoordigt dat onvermijdelijk leidt tot een situatie die zou kunnen ontploffen”, wat aangeeft dat ze de president van de republiek een brief zouden sturen met een verzoek om een ​​ontmoeting.

Sommige arbeiders staakten woensdag nog, met name in sectoren als transport en energie, waaronder spoorwegarbeiders, haven- en havenarbeiders en vuilnisophalers.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *