[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Gezondheid, onderwijs, voedsel en huisvesting zijn fundamentele menselijke behoeften. Een groot deel van de vrouwen staat echter nog steeds voor veel uitdagingen vanwege de aanhoudende genderkloof. In conflict- en rampgebieden verliezen vrouwen veel van de weinige kansen die ze hebben, vooral op het gebied van basisrechten, waaronder:

 • voedsel
  60% van de mensen in de wereld met voedselonzekerheid leeft in door conflicten getroffen gebieden, aangezien het percentage huishoudens met een vrouw aan het hoofd 37,5% bereikte in gebieden met voedselonzekerheid, vergeleken met 20,5% van de huishoudens met een man aan het hoofd. Ondervoeding onder vrouwen in Jemen behoort nog steeds tot de hoogste ter wereld, met 1,3 miljoen zwangere of zogende vrouwen die lijden aan acute ondervoeding.
 • huisvesting en stabiliteit
  Kwetsbare groepen vrouwen en meisjes, waaronder migranten, vluchtelingen en intern ontheemde vrouwen, worden het zwaarst getroffen door oorlog, conflicten en mensenrechtenschendingen. Eind 2021 bedroeg het aantal gedwongen migratie van vrouwen en meisjes ongeveer 44 miljoen vrouwen en meisjes. In Syrië vormen vrouwen en kinderen de meerderheid van degenen die ontheemd zijn door het hernieuwde conflict. In 2021 bedroeg het totale aantal ontheemden in Syrië 6,9 miljoen. Bijna 70% van deze bevolking zijn vrouwen en kinderen.
 • onderwijs
  Wereldwijde schattingen tonen aan dat 771 miljoen volwassenen in 2020 een gebrek aan basisvaardigheden op het gebied van lezen en schrijven hebben, waarbij vrouwen 63% van alle analfabete volwassenen vertegenwoordigen. In conflictgebieden bereikte het percentage meisjes in conflict- en conflictgebieden dat voortijdig van school ging 54% van het totale aantal meisjes dat voortijdig van school ging in de wereld. De moeilijkheden komen tot uiting in het gebrek aan veiligheid in deze gebieden of slinkende middelen, zoals de blootstelling van scholen en universiteiten aan aanvallen en het gebruik ervan door gewapende groepen voor militaire doeleinden.
 • Reproductieve en seksuele gezondheidsdiensten
  Uit gegevens blijkt dat ongeveer 7,3 miljoen vrouwen en meisjes seksuele en reproductieve gezondheidszorg nodig hebben. In landen die met ernstige humanitaire crises te maken hadden, was het moedersterftecijfer meer dan het dubbele van het wereldgemiddelde. Het aantal vrouwen dat sterft tijdens zwangerschap en bevalling blijft stijgen in Syrië en aangrenzende landen. De moeilijkheden waarmee vrouwen worden geconfronteerd, zijn talrijk. De vraag blijft, hoe lang zal hij leven te midden van al deze uitdagingen?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *