[colabot7]

NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei woensdag dat hij niet kan uitsluiten dat Russische troepen binnenkort de stad Bakhmut in Oost-Oekraïne zullen innemen.

Voorafgaand aan een bijeenkomst van de EU-ministers van Defensie in Stockholm zei hij dat hij “niet kan uitsluiten dat Bakhmut de komende dagen uiteindelijk zal vallen”.

“Dit weerspiegelt niet noodzakelijkerwijs een keerpunt in de oorlog”, zei Stoltenberg, eraan toevoegend dat het conflict in de oostelijke Donetsk-regio “alleen maar onderstreept dat Rusland niet moet worden onderschat.”

Eerder beweerde het hoofd van het Russische particuliere militaire bedrijf Wagner Yevgeny Prigozhin dat het oostelijke deel van de Oekraïense stad Bakhmut nu onder controle staat van een groep huursoldaten.

CNN kan de beweringen van Prigogine niet onafhankelijk bevestigen. Hoewel het Oekraïense leger niet inging op zijn beschuldigingen, zei hij dat de Russische aanvallen in de Bakhmut-regio doorgingen, maar hij beschreef ze als een mislukking en leed zware verliezen.

Westerse functionarissen zeiden dat Wagner bijna geen gevangenen meer had om te rekruteren. Zij zijn de dominante kracht in de regio Bakhmut.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *