[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Egyptische regering heeft regelgevende besluiten aangekondigd met betrekking tot het verlenen van Egyptisch staatsburgerschap door de aankoop van onroerend goed of investering, inclusief nieuwe voordelen voor buitenlanders, waaronder “afbetalingen” van te betalen bedragen.

Deze bedragen worden geïnd in Amerikaanse dollars, op een moment dat het land kampt met een tekort aan deviezenreserves.

Volgens nieuwe besluiten die in het Staatsblad zijn gepubliceerd, heeft de regering de bedragen die nodig zijn voor degenen die op zoek zijn naar staatsburgerschap verlaagd ten opzichte van wat ze in 2020 had aangekondigd, onder de wet van 2019 van het Huis van Afgevaardigden inzake burgerschap door investeringen.

Zo moesten buitenlanders 500.000 dollar betalen om in onroerend goed te investeren, terwijl recente besluiten het bedrag terugbrachten tot 300.000 dollar.

De regering heeft de voorwaarden en gevallen voor het verkrijgen van Egyptisch staatsburgerschap voor buitenlanders als volgt vastgesteld:

1- Aankoop van onroerend goed dat eigendom is van de staat of andere openbare rechtspersonen voor een bedrag van niet minder dan 300 duizend Amerikaanse dollars, dat vanuit het buitenland is verrekend in overeenstemming met de huidige regels van de Centrale Bank, of dat het bedrag de Arabische Republiek is binnengekomen van Egypte door een van de douanekantoren en het is gedocumenteerd door de douane.

2- Het opzetten van of deelnemen aan een investeringsproject voor een bedrag van niet minder dan 350.000 US dollar, met een aanbetaling van 100.000 US dollar als direct inkomen in vreemde valuta dat zal worden overgemaakt naar de staatskas en niet zal worden teruggegeven.

3- Storting van 500 duizend Amerikaanse dollars via bankoverschrijving vanuit het buitenland in overeenstemming met de regels die van kracht zijn bij de Centrale Bank, of door het bedrag rechtstreeks in contanten te storten op de daarvoor bestemde rekening bij de Centrale Bank, als borg die moet worden terugbetaald daarna 3 per jaar in Egyptische ponden tegen de wisselkoers gepubliceerd op het moment van terugkeer, zonder rente.

4- Het storten van het bedrag van 250.000 Amerikaanse dollars als directe valuta-inkomsten die zullen worden overgemaakt naar de staatskas en niet zullen worden teruggegeven.

De besluiten bepaalden ook dat het toegestaan ​​is om “de in het eerste en vierde lid bedoelde bedragen op te nemen binnen een termijn van niet langer dan een jaar, in welk geval het staatsburgerschap pas wordt verleend na betaling van het volledige bedrag, en de aanvrager van de naturalisatie krijgt tijdelijk verblijf in het land met het oog op toerisme tijdens de afbetalingsperiode, en als hij deze bedragen niet betaalt, of als hij zijn claim intrekt, krijgt hij terug wat hij eerder in Egyptische ponden heeft betaald.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *