[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Van het dragen van sneakers en een digitaal horloge tot het gebruik van een laptop en het vasthouden van een “paddle”-racket, deze foto’s van oudere Emirati-vrouwen zien eruit alsof ze zijn gefotoshopt, maar ze zijn helemaal echt.

Deze serie, gemaakt door de Emirati-fotograaf Alia bint Sultan Al Joker, was te zien tijdens de zevende editie van het International Photography Festival “Exposure” in het emiraat Sharjah, van 9 tot 15 februari.

Credit: Alia Sultan Al Joker

Onder de titel “Onze trotse identiteit tussen moderniteit en traditie”, wil Joker “een bericht naar de hele wereld sturen over de authentieke identiteit van de Emiraten” in het licht van de moderniteit en de ontwikkelingsscène die het land doormaakt, volgens wat ze CNN Arabic vertelde.

Joker werd geïnspireerd door dit unieke idee door de commentaren op haar foto’s die ze ontving van buitenlanders, vertegenwoordigd door hen die deze authentieke kant van de Emiraten voor het eerst zagen.

"tussen moderniteit en traditie"Oudere Emiraten zoals je nog nooit eerder hebt gezien
Credit: Alia Sultan Al Joker

Volgens haar wilde Joker de identiteit van de Emiraten benadrukken door de authenticiteit van het verleden en de adel van het heden te combineren.

“De tentoonstelling Our identity we are proud of belicht verleden en heden, moderniteit en traditie, tussen de hoge wolkenkrabbers en grote successen van ons thuisland, onze authentieke identiteit, onze trots op traditie, zei ze. , ons erfgoed en onze oorsprong op het hoogtepunt van ontwikkeling en moderniteit waar we nu van genieten.”

"tussen moderniteit en traditie"Oudere Emiraten zoals je nog nooit eerder hebt gezien
Credit: Alia Sultan Al Joker

De shots van Joker worden benadrukt door de combinatie van het verleden, vertegenwoordigd door oudere burgers die getuige waren van de oprichting van de Unie, en het heden, vertegenwoordigd door de trend van de huidige ontwikkeling.

"tussen moderniteit en traditie"Oudere Emiraten zoals je nog nooit eerder hebt gezien
Credit: Alia Sultan Al Joker

De Emirati-fotograaf bevestigde dat alle foto’s in de serie de harten van de bezoekers van haar tentoonstelling op het “Exposure” -festival wisten te winnen, maar als ze uit de beste foto’s moest kiezen, dan zou het zeker de foto zijn met de titel “We Arrived bij Mars.”

"tussen moderniteit en traditie"Oudere Emiraten zoals je nog nooit eerder hebt gezien
Credit: Alia Sultan Al Joker

Joker legde uit dat deze specifieke foto de reden was waarom het publiek zich met haar identificeerde als fotograaf, wat ook de lancering van deze serie markeerde.

Deze foto toont Khasib-burger Ali Dahmani, gekleed in een gouden boerka en traditioneel groen kostuum, met een kartonnen spandoek met de tekst: “We hebben Mars bereikt”, samenvallend met de aankomst van de Hope-sonde op de Rode Planeet in februari 2021.

"tussen moderniteit en traditie"Oudere Emiraten zoals je nog nooit eerder hebt gezien
Credit: Alia Sultan Al Joker

Aan de ene kant hoopt Joker dat deze serie vrouwen in het algemeen van alle leeftijden zal inspireren.

"tussen moderniteit en traditie"Oudere Emiraten zoals je nog nooit eerder hebt gezien
Credit: Alia Sultan Al Joker

Al-Joker wees erop dat tijdens haar tentoonstelling bij “Exposure”, en temidden van de positieve interacties van de bezoekers, er een situatie ontstond voor een van de internationale fotografen, die een van haar foto’s wilde verwerven om zijn huis in Nederland te versieren.

Joker legt uit dat de Nederlandse fotograaf en zijn vrouw al geruime tijd op zoek waren naar een uniek kunstwerk om hun huis te decoreren, en de foto die ze documenteerde, getiteld “Mother Awsha to Challenge Sports”, was de enige waarmee het paar instemde. eigen.

En jij, wat vind jij van deze foto’s?

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *