[colabot7]

Atlanta, VS (CNN) – Het hoofd van het particuliere militaire bedrijf “Wagner” Yevgeny Prigozhin kondigde in een woensdag uitgebrachte audio-opname aan dat “het hele oostelijke deel van de stad Bakhmut onder controle is gekomen van Wagners strijders.”

Prigozhin zei in de opname, die werd gepubliceerd op de Concord-tegoedrekening: “De hele oostkant van Bakhmut staat onder controle van Wagner, alles ten oosten van de Bakhmutka-rivier staat onder volledige controle van Wagner.”

CNN kan de beweringen van Prigozhin niet onafhankelijk bevestigen en heeft geprobeerd contact op te nemen met het Oekraïense leger voor een reactie op de opmerkingen, maar heeft nog niets gehoord.

En op dinsdag door CNN verkregen foto’s laten Wagner-jagers de vlag van het bedrijf zien bovenop een monument voor de “T-34”-tank aan de oostkant van de stad Bakhmut.

De T-34 was een tank die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Sovjettroepen werd gebruikt en het monument is opgedragen aan de strijdkrachten die de stad bevrijdden van nazi-Duitsland, gelegen op 500 meter van de rivier de Bakhmutka – wat destijds suggereert dat Oekraïense troepen zich misschien hebben teruggetrokken uit het oostelijke deel van Bakhmut om hun posities te versterken. westen van de rivier.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *