[colabot7]

(CNN) – Het Witte Huis zei dinsdag dat de Amerikaanse president Joe Biden de sultan van Oman, Haitham bin Tariq, bedankte voor zijn “inspanningen om een ​​door de Verenigde Naties gesponsord staakt-het-vuren in Jemen in het afgelopen jaar te ondersteunen, dat de langste periode van kalm sinds de oorlog begon voor meer dan een jaar.” overeenkomst, evenals het besluit van het Sultanaat van Oman om het luchtruim open te stellen voor vluchten van en naar Israël.

“Tijdens het telefoongesprek bevestigden de twee leiders de lange historische banden tussen onze landen en volkeren en bespraken ze gezamenlijke inspanningen om een ​​meer welvarend, vreedzaam en geïntegreerd Midden-Oosten te creëren”, aldus het Witte Huis in een verklaring.

Hij vervolgde: “Beide leiders hebben zich ertoe verbonden het strategische partnerschap tussen de twee landen, handels- en investeringsmogelijkheden en samenwerking op het gebied van schone, diverse en veilige energiebronnen te versterken.”

In de verklaring staat dat Biden “de historische rol prees die de Omaanse autoriteiten hebben gespeeld bij het veiligstellen van de vrijlating van Amerikaanse burgers die in Iran werden vastgehouden”.

Aan de andere kant zei Oman News Agency: “Sultan Haitham bin Tariq kreeg een telefoontje van de Amerikaanse president Joe Biden, waarin ze de sterke bilaterale betrekkingen tussen de twee bevriende landen bespraken en manieren om deze op alle gebieden te verbeteren en te ontwikkelen, terwijl gedachten uitwisselen over tal van regionale en internationale kwesties die van belang zijn.” gemeenschappelijk belang.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *