[colabot7]

(CNN) — Amerikaanse inlichtingendiensten zeiden in hun niet-geclassificeerde jaarlijkse dreigingsevaluatie dat, aangezien Rusland “aanzienlijke schade” oploopt door zijn oorlog in Oekraïne, Moskou steeds meer zal vertrouwen op zijn nucleaire, cyber- en ruimtecapaciteiten.

Het bureau van de directeur van de nationale inlichtingendienst zei in een rapport waarin inlichtingenfunctionarissen woensdag voor de inlichtingencommissie van de senaat getuigden dat zware verliezen op het slagveld in Oekraïne “de conventionele land- en luchtcapaciteiten van Moskou verzwakten en de afhankelijkheid van kernwapens vergrootten”.

Volgens het rapport: “Hoewel de cyberactiviteit rond de oorlog niet het tempo en de impact heeft bereikt die we verwachtten, zal Rusland een grote cyberdreiging blijven naarmate het zijn spionage-, invloeds- en aanvalsmogelijkheden verbetert en gebruikt.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *