[colabot7]

De storm zal de eerste zijn, maar de laatste voorspelling voor de eerste volle week van maart kondigt aan dat het de meest prominente gebeurtenis is grote thermische toename.

aan de deur van de lente en na het koude einde van de winterde thermometers beginnen omhoog te schieten en het is op weg naar de eerste 30ºC voor het eerst in het jaar in het midden van het schiereiland en op de Canarische Eilanden.Hij gaat echt genieten van deze week temperaturen typerend voor het late voorjaar. De kou is al aan het afnemen, maar deze woensdag zou het al 28ºC kunnen worden in Murcia of 24ºC in Zaragoza. In de zuidelijke en Cantabrische gebieden zouden ze rond de 20ºC liggen, en het laagste maximum zou zich voordoen in de binnengebieden, zonder de 20ºC te bereiken.

Meteorologen van het is tijd ze verzekeren dat het zal zijn vanaf vrijdag wanneer de grootste stijging van warmte wordt geregistreerd. Minimumtemperaturen onder 0ºC zullen bijna uitsluitend beperkt blijven tot bergachtige gebieden.

Heet sinds vrijdag

Om het weekend tegemoet te gaan in veel gebieden zal de minimumtemperatuur tussen de 5ºC en 10ºC liggen. Deze waarden zijn niet erg hoog, maar zouden iets hoger zijn dan normaal voor dadels. “Het kan niet worden uitgesloten dat het plaatselijk een tropische nacht wordt aan de schiereilandkust van de Middellandse Zee.”

Wat betreft stelregels, Vrijdag zal 30ºC bereiken in gebieden van Murcia En Gemeenschap van Valencia. Het wordt een dag waarop de hoogste temperaturen zich concentreren in de oostelijke gebieden, wat voor een groot deel wordt veroorzaakt door de zwakke westenwind.

Hoewel we niet worden bedreigd door een hittegolf, wordt het erg warm in Valencia, Murcia of Santa Cruz de Tenerife

Hij Zaterdag de maximumtemperaturen die in het oosten werden geregistreerd, zouden de hoogste van de hele aflevering kunnen zijn. De laatste voorspellingen geven hoogtepunten die op gunstige locaties de 32ºC kunnen overschrijden Murcia en Gemeenschap van Valencia.

Echter, Hoe abnormaal zouden deze records zijn? Volgens historische gegevens uit 1971, in de eerste helft van maart, werd het station in Valencia slechts één keer gelijk of hoger dan 30ºC. Als de voorspellingen uitkomen, wordt het de tweede keer, en met een hogere temperatuur dan de vorige keer.

Hij Zondag in het oosten van het land zullen de maximumtemperaturen vergelijkbaar of iets lager zijn. In de rest van het gebied zal de algemene hittestijging echter doorzetten. Deze stijging zal de records naar sluitingswaarden brengen 30ºC ook in de Andalusische gebieden van Guadalquivir.

Het is geen hittegolf, maar het is abnormaal heet: slechts 23% van de jaren sinds 1971 had meer dan 30ºC in de eerste helft van maart

Hij Maandag, zal deze toename van hitte aanhouden en wordt het waarschijnlijk de warmste dag van het hele land. Deze dag zou thermometers kunnen brengen tot 25ºC in een groot deel van het land, inclusief de Cantabrische kust.

in Canarische eilanden Het wordt ook heet en de thermometers dalen overdag tot 30ºC Zaterdag. Recordhoogtes zouden rond de 34ºC kunnen liggen op de oostelijke eilanden, dus we zouden het hebben over veel hitte voor de data.

Gezien de onvermijdelijke hitte is het de vraag of we dat zijn voor de hittegolf. “Het antwoord is duidelijk: nee, het is geen hittegolf”, legt eltiempo.es uit. Het zal niet op het vasteland van Spanje of de Canarische Eilanden zijn. Waarom?

Het is geen hittegolf maar het is abnormaal heet: slechts 23% van de jaren sinds 1971 heeft meer dan 30ºC gehad in de eerste helft van maart in het gebied van het schiereiland

Waar is warmte voor?

Om een ​​episode als een hittegolf te beschouwen, moet aan de criteria worden voldaan intensiteit, reikwijdte en duur. Beginnend met de intensiteit, moeten de hoogtepunten boven het 95e percentiel van de hoogtepunten voor juli en augustus liggen. Die drempel zal in alle provincies heel ver liggen.

Hoewel we niet met een hittegolf te maken hebben, Ja, het wordt erg warm in steden als Valencia, Murcia of Santa Cruz de Tenerife. WatWaar is deze warmte voor? De redenen worden gevonden in de aanwezigheid van een anticycloon op het oppervlak en nok in hoogte.

Samen met deze twee atmosferische actiecentra zullen we hebben warme luchtmassa. In de dorsale beweegt de lucht naar beneden. Deze neerwaartse bewegingen zorgen ervoor dat de luchtmassa opwarmt naarmate de hoogte daalt, wat leidt tot oppervlaktetemperaturen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *