[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De emir van Qatar, sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, heeft dinsdag het ontslag aanvaard van de premier, sjeik Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani, en kondigde de benoeming aan van sjeik Mohammed bin Abdul Volgens het Qatarese persbureau Qena is Rahman bin Jassim Al Thani de nieuwe premier.

Het bureau zei: “Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, emir van het land, heeft Emirati Order No. (1) voor het jaar 2023 uitgevaardigd waarin het ontslag van premier Sheikh Khalid bin Khalifa bin Abdulaziz Al Thani wordt aanvaard.” Amiri’s bevel bepaalt dat het van toepassing is vanaf de datum van goedkeuring en dat het zal worden gepubliceerd in het Staatsblad.

Het bureau voegde eraan toe: “De emir van Qatar heeft Emirati Order nr. (2) van 2023 uitgevaardigd, waarbij sjeik Mohammed bin Abdulrahman bin Jassim Al Thani tot premier wordt benoemd.”

En het Qatari-bureau verklaarde dat “sjeik Muhammad bin Abdul Rahman Al Thani de wettelijke eed aflegde voor de emir van Qatar, als premier van de Qatari-raad in de Emiri Diwan”.

De emir van Qatar benoemde sjeik Mohammed bin Abdul Rahman bin Jassim Al Thani in januari 2016 tot minister van Buitenlandse Zaken en in november 2017 tot vicepremier.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *