[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Europese voetbalbond (UEFA) heeft dinsdag aangekondigd voornemens te zijn fans terug te betalen die kaartjes kochten voor de Champions League-finale van 2022 maar het stadion niet konden betreden.

Vorig seizoen was de Champions League-finale getuige van een crisis die veel controverse veroorzaakte in de media, omdat sommige fans moeite hadden om naar de tribunes van het Stade de France in Frankrijk te komen, gastheer van de laatste wedstrijd tussen Liverpool en Real Madrid.

De fans werden vervolgens lastiggevallen en sommigen vochten met de politie, waardoor de start meer dan 30 minuten werd vertraagd.

De UEFA heeft op haar officiële website een verklaring vrijgegeven waarin staat: “UEFA zal bij aankomst in het Stade de France op 28 mei 2022 een speciaal herstelplan uitvoeren voor de meest getroffen fans.”

De verklaring voegde eraan toe: “De speciale restitutieregeling dekt de volledige toewijzing van LFC-tickets voor de finale, d.w.z. 19.618 tickets, vanwege de aard van het oorspronkelijke ticketingproces, waarbij fans tickets kochten van LFC en niet rechtstreeks van de UEFA.”

En hij vervolgde: “UEFA heeft de club gevraagd om terugbetalingen door te voeren om de bescherming van persoonlijke gegevens te waarborgen en het proces te vergemakkelijken, en de club heeft in plaats daarvan bevestigd dat het een speciaal terugbetalingssysteem zal toepassen, en dienovereenkomstig zal de bond Liverpool vergoeden voor de totale waarde van deze tickets, en de club zal dan een terugbetaling aan haar supporters verwerken.

En de verklaring vervolgt: “Restituties zullen worden verwerkt voor Real Madrid-fans die voldoen aan de restitutiecriteria op basis van verzoeken ontvangen van kaartkopers via de UEFA-klantenservice. Hetzelfde geldt voor neutrale supporters die rechtstreeks bij de UEFA tickets hebben gekocht en recht hebben op restitutie.”

“Al-Merengue” won de titel ten koste van “Reds”, nadat ze hen versloegen met een gratis doelpunt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *