[colabot7]

(CNN) — De leider van de Republikeinse minderheid in de Amerikaanse Senaat, senator Mitch McConnell, riep de Amerikaanse regering maandag op om “een hardere houding aan te nemen tegen Iran en sancties op te leggen”.

McConnells opmerkingen volgden op zijn deelname aan een congresdelegatie die tijdens de vakantieperiode het Midden-Oosten bezocht, waarbij de senator van de Republikeinse Senaat zei: “De regering-Joe Biden moet Iran serieuzer nemen. De president zegt dat hij niet zal toestaan ​​dat Iran kernwapens heeft. Wie gelooft daarin? Iran komt steeds dichter bij de bom, terwijl de regering aarzelt.”

McConnell stelde voor om in samenwerking met Amerikaanse bondgenoten aanvullende sancties op te leggen aan Iran en zei: “We moeten bondgenoten samenbrengen in een gecoördineerde sanctiecampagne en echt maximale druk uitoefenen op Teheran. We moeten nauw samenwerken met onze vrienden in het Midden-Oosten en hen geen informatie onthouden.” “.

Hij vervolgde: “We moeten Israël helpen de capaciteiten te verwerven die het nodig heeft om het nucleaire programma van Iran echt in gevaar te brengen.”

De minderheidsleider van de Senaat pleitte ook voor het “versoepelen” van het proces voor bondgenoten die wapens uit de Verenigde Staten kopen en waarschuwde voor “het laten van een vacuüm voor de rivalen van de Verenigde Staten, Rusland en China, om de regio te vullen”.

Hij verklaarde: “De poging van president Biden om onze strijdkrachten met slechte budgetten te defunderen, zal onze kracht verminderen, en zijn pogingen om het Midden-Oosten te ontvluchten hebben onze aanwezigheid verminderd en belangrijke vriendschappen verzwakt, waardoor onze partnerschappen worden uitgehold. “

“Het is een manier om de Amerikaanse invloed en de nationale veiligheid te verminderen en een vacuüm te creëren dat Rusland en China natuurlijk graag willen opvullen”, zei McConnell.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *