[colabot7]

Londen, Verenigd Koninkrijk (CNN) – De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken, prins Faisal bin Farhan, zei dinsdag dat het “te vroeg is om te zeggen” of de Syrische president Bashar al-Assad zal worden uitgenodigd voor de top van de Arabische Liga in Riyad, maar de communicatie is met Damascus. nodig zijn”.

“Er is een consensus in de Arabische wereld dat de status-quo niet werkt”, zei prins Faisal bin Farhan dinsdag tegen verslaggevers tijdens een conferentie in de Saudische ambassade in Londen.

Hij voegde eraan toe: “We moeten een manier vinden om verder te gaan dan de status quo. Geef prioriteit aan de humanitaire situatie in Syrië… Dat betekent praten met de regering in Damascus. Waar het toe zal leiden, het is nog te vroeg om te zeggen.”

De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken sprak ook de zorgen van het koninkrijk over het nucleaire programma van Iran toe door te zeggen: “We hebben altijd gezegd dat de JCPOA niets minder dan ideaal is, maar niettemin geloven we dat het een belangrijk onderdeel van de vergelijking is. Het is cruciaal… dat we een alternatieve manier vinden om het civiele nucleaire programma veilig te stellen.

Hoewel er geen lopende gesprekken zijn tussen Saoedi-Arabië en Iran in Bagdad, zei hij dat het koninkrijk “elke gelegenheid voor dialoog blijft zoeken” en betrokken blijft bij onderhandelingen met Iran.

Hij vervolgde: “Als we aan tafel zitten … kunnen we de Iraniërs duidelijk maken dat dit niet alleen een zorg is van verre landen, maar een bron van zorg voor hun buren.”

Prins Faisal bin Farhan ontkende ook berichten over groeiende breuken met regionale partner de Verenigde Arabische Emiraten, zoals gerapporteerd door de Wall Street Journal vorige week, als “het drama overdrijven” en “gebaseerd op niet nader genoemde bronnen”, zonder te zeggen dat hij “de diepte begrijpt”. van de relatie tussen de twee Golfstaten.

“We hebben een zeer sterk partnerschap met de Verenigde Arabische Emiraten”, zei hij, en ontkende berichten over wrijving over economische concurrentie, die volgens hem complementair waren.

De Saoedische minister van Buitenlandse Zaken zei dinsdag dat de olieprijzen zouden zijn ingestort als de OPEC+-groep niet had besloten de productie niet te verhogen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *