[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De wereldwijde genderkloof in de beroepsbevolking wordt kleiner, volgens het World Economic Forum zal de kloof in 2022 oplopen tot 68,1%.

In het huidige tempo van vooruitgang zou het 132 jaar duren om volledige pariteit te bereiken.

De kloof tussen mannen en vrouwen in de beroepsbevolking wordt beïnvloed door vele factoren, waaronder structurele belemmeringen op de lange termijn, sociale, economische en technologische veranderingen, evenals economische schokken.

Maar naarmate meer vrouwen betaald werk gaan doen, helpt het om het aandeel vrouwen in leidinggevende posities te vergroten.

In 2022 bedraagt ​​het wereldwijde aandeel vrouwen in het senior management in de publieke en private sector 33%.

genderkloof-sectoren-beroepsbevolking

Volgens de door het World Economic Forum gepubliceerde Gender Gap Index is de kloof in Zuid-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, de grootste ter wereld, nog niet kleiner geworden en blijft de vooruitgang in het Midden-Oosten en Noord-Afrika vergelijkbaar op de resultaten van het voorgaande jaar, waarin de regio Midden-Oosten en Noord-Afrika een tijdlijn bieden voor het overbruggen van de kloof van 115 jaar.

Binnen de index behoren de VAE en Libanon tot de best presterende landen, terwijl Qatar, Oman en Algerije het slechtst scoren. Het Koninkrijk Saoedi-Arabië, Marokko en Koeweit worden beschouwd als een van de landen in de regio die dit jaar de meeste vooruitgang hebben geboekt in vergelijking met 2021.

rangschikking van de arbeidskrachten tussen mannen en vrouwen

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *