[colabot7]

(CNN) – De Chinese minister van Buitenlandse Zaken Qin Gang beschreef de relatie van zijn land met Rusland als “noodzakelijk wanneer de toestand van instabiliteit in de wereld toeneemt” en zei dat “de twee landen hun betrekkingen voortdurend moeten versterken”.

Tijdens een persconferentie in de marge van het 14e Nationale Volkscongres beantwoordde Qin Gang een vraag over de Russisch-Chinese betrekkingen: “De relatie tussen China en Rusland is niet gebaseerd op alliantie, confrontatie of het aanvallen van een derde partij. Hij voegde eraan toe: “Die relatie vormt voor geen van beide partijen een bedreiging.” mensen”.

Toen hem door een verslaggever werd gevraagd naar de betrekkingen met de Verenigde Staten, zei hij dat “als Washington zichzelf niet in bedwang houdt en het verkeerde pad blijft bewandelen, geen obstakels zullen voorkomen dat het ontspoort en dat er zeker conflicten en confrontaties zullen zijn.”

Hij voegde eraan toe: “Wie zal de catastrofale gevolgen dragen? Zo’n wedstrijd is een roekeloze gok omdat de fundamentele belangen van de twee naties en zelfs de toekomst van de mensheid op het spel staan. Natuurlijk is China hier resoluut tegen.”

Hij voegde eraan toe dat de Verenigde Staten een “diplomatieke crisis” met China hadden kunnen voorkomen vanwege wat hij het “onbemande ballonincident” noemde.

En vorige maand schoten de Verenigde Staten een zogenaamde “ballon die in staat was om inlichtingen te verzamelen” neer nabij de oostkust.

De Chinese minister van Buitenlandse Zaken herhaalde de bewering van Peking dat het luchtschip via de Verenigde Staten reisde in een “onverwacht ongeval veroorzaakt door overmacht”.

“Het incident kan iets fundamenteels aan het licht brengen, namelijk dat de perceptie en opvattingen van de Verenigde Staten over China ernstig vertekend zijn”, zei hij, terwijl hij Washington ervan beschuldigde “de ontwikkelingen in China in toom te houden”.

“Beperking en onderdrukking zullen Amerika niet groot maken, en de Verenigde Staten zullen de wederopbouw van China niet stoppen”, voegde hij eraan toe.

Hij vervolgde: “Waarom vragen de Verenigde Staten aan China om geen wapens aan Rusland te leveren terwijl het doorgaat met de verkoop van wapens aan Taiwan? Het is absurd dat hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen zich mengen in de Taiwanese kwestie, die een zaak is van belang voor het Chinese volk en geen enkel ander land heeft het recht zich hierin te mengen.”

Hoewel China zal werken aan de vreedzame hereniging van Taiwan met het vasteland van China, kunnen “alle noodzakelijke maatregelen” worden genomen, zei Chen. We behouden ons het recht voor om de nodige maatregelen te nemen.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *