[colabot7]

Jeruzalem (CNN) – Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid meldde dinsdag dat ten minste zes Palestijnen zijn omgekomen bij een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Het ministerie zei dat het ministerie onmiddellijk slechts één persoon identificeerde, Muhammad Wael Ghazzawi (26 jaar oud). Hij werd in de borst geraakt door scherpe munitie. Het ministerie maakte bekend dat nog 11 mensen gewond raakten.

Het Israëlische leger gaf een korte verklaring af nadat het nieuws over de aanval zich op sociale media verspreidde en zei alleen: “Veiligheidstroepen opereren momenteel in het Jenin-kamp. Details later.”

Deze inval is in ieder geval de derde dit jaar op klaarlichte dag. De vorige twee incidenten – één in Jenin en één in Nablus – resulteerden in 11 Palestijnse doden, waaronder aanvallen op schutters door het Israëlische leger en botsingen tussen Israëlische troepen en omstanders.

Van zijn kant kondigde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu dinsdag aan dat Israëlische troepen een “gruwelijke terrorist” hadden gedood die vorige week twee Israëlische kolonistenbroeders in de stad Hawara had gedood.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *