[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – “Wat zei je? Kun je dat herhalen? Ik kan je niet horen.” Deze zinnen maakten deel uit van de gesprekken van de Saoedische kunstenaar Nujud Al-Otaibi gedurende haar hele leven, vooral in het licht van het dragen van maskers tijdens de pandemie. COVID-19, “omdat ze op dat moment niet in staat was om lippen te lezen.

Op vijfjarige leeftijd liep Al-Otaibi meningitis op, een infectie van de beschermende vliezen die de hersenen en het ruggenmerg omringen (hersenvliezen).

Gehoorverlies is het meest voorkomende symptoom van deze aandoening.

De Saoedische kunstenaar Nujoud Al-Otaibi heeft haar werk zowel lokaal als internationaal tentoongesteld.
Credit: noodgeval

In een interview met CNN in het Arabisch gaf Al-Otaibi aan dat de ziekte, die veel voorkomt onder jongeren, haar jeugd en tijd op school heeft aangetast vanwege moeilijkheden bij de communicatie met leraren en deelname aan de klas, waardoor ze voor veel uitdagingen kwam te staan. en moeilijkheden bij het verwerven van schoolmateriaal. .

Toen ze 18 werd, werd de Saoedische vrouw gediagnosticeerd met 80 procent gehoorverlies, maar dit weerhield haar er niet van om de kunstwereld te betreden, aangezien de kunstenaar haar werken put uit persoonlijke ervaring.

Ze lijdt aan gehoorverlies.  Deze Saoedische kunstenares ontleent haar werk aan persoonlijk vakmanschap
Al-Otaibi’s werk richt zich op het begrijpen en uiten van problemen die verband houden met gehoorverlies.
Credit: noodgeval

Een jonge vrouw van in de twintig, schilderes en multimediakunstenaar, legde uit: “Mijn werk van vandaag draait om misvattingen die ik heb overgenomen uit mijn jeugdherinneringen.”

Al-Otaibi, die een gehoorapparaat draagt, zei: “Leven met gehoorverlies moedigt me aan om verschillende gradaties van geluiden in verschillende gebieden te horen.”

Ze lijdt aan gehoorverlies.  Deze Saoedische kunstenares ontleent haar werk aan persoonlijk vakmanschap
Op vijfjarige leeftijd werd bij de Saoedische actrice Nujoud Al-Otaiba hersenvliesontsteking vastgesteld.
Credit: noodgeval

Eens zwom de kunstenaar zonder gehoorapparaat in zee en merkte dat ze alles kon horen wat haar vrienden zeiden en zei: “Het schokte me, omdat ik niet besefte hoe mijn vermogen om te horen op bepaalde plaatsen veranderde, en het veranderde mijn perspectief op hoeveel dingen ze om me heen absorberen. Sindsdien probeer ik mijn werk te baseren op mijn ervaring, mijn gehoorbeperking.”

Ze lijdt aan gehoorverlies.  Deze Saoedische kunstenares baseert haar werk op persoonlijke ervaringen
Door de ziekte werd bij haar op 18-jarige leeftijd de diagnose 80% gehoorverlies gesteld.
Credit: noodgeval

Naast deelname aan het residency-programma van het “Misk” Art Institute, nam de kunstenaar deel aan een aantal tentoonstellingen in Saoedi-Arabië, zoals de tentoonstelling “Athar” en de “Hafez Gallery”.

Haar werken bereikten ook het buitenland, ze maakten deel uit van de tentoonstelling “Var” in de Verenigde Staten van Amerika en andere evenementen in Groot-Brittannië.

Over haar kunstwerken gesproken, zei Saudia dat ze zich richt op het begrijpen en verwoorden van de problemen rond gehoorverlies, waarbij ze licht werpt op een onderwerp vol misvattingen door haar praktijk te kaderen door een lens die zowel persoonlijk als emotioneel is.

Door onderzoek en praktijk heeft de kunstenaar bevestigd: “Mijn kijk op mezelf in het bijzonder ontwikkelt zich, en mijn kijk op het leven in het algemeen verandert ook.” Mijn focus werd meer gericht op het samenvoegen van kleuren en geometrische vormen.”

Met haar kunstwerken wil Al-Otaibi haar ervaring overbrengen op de wereld en alle individuen inspireren, vooral vastberaden mensen, net zoals ze werd geïnspireerd door de beroemde muzikant Ludwig van Beethoven, die aan doofheid leed.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *