[colabot7]

(CNN) — Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zei maandag dat de Turkse regering de Amerikaanse ambassadeur in Turkije, Jeff Flake, heeft uitgenodigd om “vergaderingen en discussies te houden” na het bezoek van de Amerikaanse stafchef, generaal Mark Milley, aan het noordoosten van Syrië.

“Generaal Milley heeft alleen Amerikaanse troepen ontmoet terwijl hij in Syrië was, en het bezoek was slechts een interactie met het Amerikaanse leger”, zei de woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Ned Price, op een persconferentie.

Hij voegde eraan toe: “Het is niet ongebruikelijk dat de Joint Chiefs of Staff leden van de Amerikaanse strijdkrachten bezoeken, en in veel gevallen worden ze ingezet op potentieel gevaarlijke plaatsen en brengen ze mogelijk offers, niet alleen voor hun mede-Amerikanen, maar ook namens mensen in de buurt. de wereld.” “.

En Turkse staatsmedia meldden dat Flick was uitgenodigd om uitleg te geven over de redenen voor het bezoek van de Amerikaanse generaal.

De Verenigde Staten hebben een bondgenootschap gesloten met lokale Syrische strijdkrachten, waaronder de Syrian Democratic Forces (SDF), die deel uitmaken van de Koerdische Volksbeschermingseenheden (YPG), die Turkije een “terroristische organisatie” noemt.

Het Turkse conflict met Koerdische separatistische groeperingen duurt al vier decennia en heeft tienduizenden levens geëist. De Koerdische Arbeiderspartij (PKK), die een onafhankelijke staat in Turkije wil vestigen, is door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie uitgeroepen tot “terroristische organisatie”.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde ook het bezoek van generaal Milli en beschreef het als een “flagrante schending van de soevereiniteit en territoriale integriteit van het land”, aldus het Syrian News Agency (SANA).

Ondertussen zei de woordvoerder van Milley dat de stafchef een ontmoeting had met Amerikaanse troepen in het noordoosten van Syrië die daar zijn als onderdeel van de “campagne om ISIS te verslaan en de maatregelen ter bescherming van de troepen te herzien”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *