[colabot7]

(CNN) – Wagner-jagers werden gezien bij het hijsen van de vlag van een Russische groep huursoldaten bij een monument voor een T-34-tank in het oostelijke deel van de stad Bakhmut in het oosten van Oekraïne.

Door CNN geïdentificeerde beelden tonen vier jagers die naar het monument rennen, de Oekraïense vlag laten zakken die aan de loop van de tank was bevestigd en de vlag van de Wagner Group bovenop de tank plaatsten.

De strijders worden vervolgens gezien terwijl ze hun wapens in de lucht houden en de Oekraïense vlag verbranden.

De T-34 was een tank die tijdens de Tweede Wereldoorlog door Sovjettroepen werd gebruikt en het monument is opgedragen aan de strijdkrachten die de stad van nazi-Duitsland hebben bevrijd.

Het ligt op 500 meter (meer dan 546 meter) van de Pakhmutova-rivier, wat aangeeft dat Oekraïense troepen zich mogelijk hebben teruggetrokken uit het oostelijke deel van Pakhmutova en hun posities ten westen van de rivier hebben geconsolideerd.

In dit verband zei het Oekraïense ministerie van Defensie maandag dat de opperbevelhebber van het Oekraïense leger, kolonel Oleksandr Sersky, de commandant van de grondtroepen van het land, zondag de strijdkrachten in Bakhmut heeft bezocht.

“Op 5 maart heeft kolonel Oleksandr Sersky, commandant van de grondtroepen, opnieuw een bezoek gebracht aan de eenheden die Bakhmut en de buitenwijken van de stad verdedigden”, aldus het ministerie in een verklaring. Volgens hem hebben “de gevechten om Bakhmut qua intensiteit hun hoogste niveau bereikt”.

“De vijand heeft extra Wagner-troepen in de strijd gestuurd”, zei Sersky volgens het Oekraïense ministerie van Defensie, en dat “onze soldaten dapper hun posities in het noorden van Bakhmut verdedigen en proberen de omsingeling van de stad te voorkomen.”

Cirsky sprak niet over een mogelijke terugtrekking, maar zei dat Oekraïense troepen Rusland de afgelopen maanden zware verliezen hebben toegebracht.

Serski organiseerde en leidde de verdediging van Kiev en slaagde erin de Russische troepen te verdrijven die de Oekraïense hoofdstad aan het begin van de Russische invasie bijna hadden omsingeld.

Hij bezocht regelmatig frontlinie-eenheden in Donbass en elders, waaronder Bakhmut. Zijn vorige bezoek aan de stad was eind vorige week.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *