[colabot7]

Atlanta, VS (CNN) — De treinstationmanager die het ongeval veroorzaakte, is gearresteerd in de stad Larissa, Griekenland, waar een dodelijk treinongeluk plaatsvond waarbij minstens een dozijn mensen om het leven kwamen, aldus de advocaat van de manager, Stefanos Panzarzidis. video vrijgegeven door Reuters op maandag. Zondag.

“Met een unanieme beslissing, zoals verwacht, besloten de rechter en de onderzoeker om de verdachte tijdelijk vast te houden”, zei Panzarzidis tegen verslaggevers buiten de rechtbank in Athene.

De frontale botsing tussen een passagierstrein met meer dan 350 passagiers en een goederentrein vond begin maart plaats in Tempe, nabij de stad Larissa, nadat een van de machinisten was opgedragen een rood licht te negeren.

De politie van Larissa zei dat de 59-jarige vorige week werd beschuldigd van onvrijwillige doodslag en het nalatig toebrengen van ernstig lichamelijk letsel.

Panzarzidis zei: “De verdachte heeft alles verteld, hij heeft de waarheid verteld, hij was er kapot van. Hij vertelde precies wat er gebeurde zonder bang te zijn dat hij meer verantwoordelijk zou worden gehouden voor zijn woorden. Als er meer bewijs tegen hem is dan wat hij heeft gezegd, is dat aan justitie om te beslissen.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *