[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Taiwanese minister van Defensie, Qiu Kucheng, zei maandag dat het Chinese leger dit jaar mogelijk zal proberen een gebied in de buurt van de territoriale lucht en zee van Taiwan binnen te gaan, aangezien Taipei zijn militaire samenwerking met de Verenigde Staten en andere landen opvoert.

In antwoord op vragen in het parlement zei Qiu dat Peking naar voorwendsels zocht om zijn militaire standpunt tegen Taiwan te escaleren, inclusief een “plotselinge binnenkomst” in het gebied grenzend aan het eiland, dat 24 zeemijlen van de kust verwijderd is.

Volgens het Verdrag van de Verenigde Naties inzake het recht van de zee strekt de territoriale zee van een land zich 12 zeemijl buiten de kust uit, terwijl de aangrenzende zone beperkt is tot 24 zeemijl vanaf de kust.

Hoewel Chinese militaire vliegtuigen de afgelopen jaren regelmatig de verklaarde luchtverdedigingszone van Taiwan zijn binnengekomen, heeft Taiwan geen incidenten gemeld waarbij Chinese troepen het luchtruim of een aangrenzende locatie binnenkwamen.

Qiu zei dat de excuses van Peking kunnen zijn: bezoeken op hoog niveau door hoge buitenlandse functionarissen of meer militaire samenwerking tussen Taiwan en andere landen. Hij verwees ook naar het bezoek van voormalig voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, afgelopen augustus aan Taiwan, dat leidde tot grootschalige Chinese militaire oefeningen. rond het eiland.

De Taiwanese functionaris voegde eraan toe dat de Taiwanese troepen klaar zijn om verschillende onvoorziene gebeurtenissen het hoofd te bieden en vergevorderde voorbereidingen treffen als de huidige voorzitter van het Amerikaanse congres, Kevin McCarthy, naar het eiland reist.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *