[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Het Koninkrijk Saudi-Arabië kondigde maandag een storting van $ 5 miljard aan bij de Turkse Centrale Bank via het Saudi Development Fund.

In het persbericht staat dat de voorzitter van de raad van bestuur van het Saudi Development Fund, Ahmed bin Aqil Al-Khatib, in Turkije een contract heeft getekend ter waarde van 5 miljard dollar als deposito ten gunste van de Centrale Bank van Turkije. De overeenkomst werd aan Turkse zijde ondertekend door de gouverneur van de Centrale Bank van Turkije, Shihab Kavji Oglu.

De verklaring voegde eraan toe dat deze aanbetaling komt “als een verlengstuk van de historische betrekkingen en nauwe samenwerkingsbanden die het Koninkrijk Saoedi-Arabië binden aan de Republiek Turkije en zijn broederlijke volk.”

De verklaring zei dat de aanbetaling viel onder de richtlijnen van de Saoedische monarch, koning Salman bin Abdulaziz, en zijn kroonprins, prins Mohammed bin Salman.

De verhuizing komt dagen nadat de VAE en Turkije via een videogesprek een “alomvattende economische partnerschapsovereenkomst” hebben ondertekend in aanwezigheid van de president van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed Al Nahyan, en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

De Saoedi-Turkse betrekkingen hebben de afgelopen maanden ook een grote ontwikkeling doorgemaakt, aangezien Erdogan in april 2022 Saoedi-Arabië bezocht en de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman in juni van hetzelfde jaar Turkije bezocht.

Het is belangrijk op te merken dat de betrekkingen tussen Saoedi-Arabië en Turkije aanzienlijk verslechterden na de moord op de Saoedische journalist Jamal Khashoggi in het consulaat van zijn land in Istanbul in 2018.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *