[colabot7]

Het Centrum voor Strategische en Internationale Studies (CSIS) schat dat Rusland in een jaar tijd meer slachtoffers heeft gemaakt in Oekraïne dan in welk conflict dan ook sinds de Tweede Wereldoorlog, en dat de Russische strijdkrachten nu vastzitten in “uitputtingsslag” dat het vrijwel zeker langdurige steun van het Westen nodig zal hebben als Kiev als overwinnaar uit het conflict wil komen.

In februari 2023 werd Oekraïne “loopgravenoorlog, golfaanvallen, artillerie en zware verliezen aan beide kanten”, aldus experts van het in Washington, DC gevestigde American Center. In het geval van Rusland denken ze van wel Elke maand sterven er in Oekraïne 25 keer meer soldaten dan in de Tsjetsjeense oorlog en 35 keer meer dan in Afghanistan in dezelfde periode.

Met name Rusland leed volgens de groep schade tussen de 60.000 en 70.000 doden bij de gevechten in Oekraïne tussen februari 2022 en februari 2023, tussen reguliere soldaten, strijders van pro-Russische milities en aannemers van particuliere militaire bedrijven zoals de Wagner Group. Dit dodental overtreft het totale aantal doden in alle conflicten met een Sovjet- of Russische aanwezigheid sinds 1945.Over het algemeen leed Rusland tussendoor 200.000 en 250.000 slachtoffers totaal (gewonden, doden en vermisten meegerekend) tijdens het eerste oorlogsjaar. Deze verliesschattingen omvatten ook reguliere Russische soldaten, militieleden en particuliere aannemers.

Dit alles gebeurt nu in een tempo dat aanzienlijk is vertraagd sinds Moskou’s poging tot “blikseminvasie” een jaar geleden. Geen van beide partijen, volgens CSIS, veel terrein gewonnen sinds het succesvolle Oekraïense offensief eind vorig jaar, en het aantal slachtoffers blijft toenemen.

Beide legers liepen aanzienlijke schade op aan hun wapensystemen – Rusland het verloor ongeveer 50% van zijn tanks moderne straaljagers T-72B3 en T-72B3M sinds het begin van de oorlog – waarmee ze zullen vechten over bijna 1000 kilometer slagveld.

innovatieve geest

Experts juichen toe dat Oekraïne vecht “extreem goed” tegen een vijand die superieur is in materiële middelen, mede dankzij het “innovatieve” karakter van het Oekraïense leger, zoals blijkt uit het gebruik van drones, een tactiek gepromoot vanuit de laagste rangen, dankzij de flexibiliteit van de commandostructuur naar nieuwe ideeën.

Oekraïne is niet het eerste land dat drones gebruikt in conventionele oorlogsvoering, maar CSIS wijst in dit geval op “het gebruik van een breed scala van deze apparaten in een groot aantal missies”, evenals hun integratie voor ze vallen meer geavanceerde reeksen doelen aanvergeleken met eerdere gevechtsscenario’s, vooral het gebruik van Azerbeidzjaanse drones tegen Armenië in 2020.

Daarbij komt nog het Oekraïense gebruik van het Starlink-systeem enkele van uw systemen integreren, nog een tactische innovatie waarmee Oekraïne de Russische inmenging kon overwinnen. Dit systeem is een constellatie van commerciële satellieten die zijn ontwikkeld door SpaceX om breedbandinternet met hoge snelheid en lage latentie te bieden met behulp van geavanceerde satellieten in een lage baan om de aarde.


Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement, reist naar Kiev om Volodymyr Zelensky te ontmoeten

Bij ‘moeten’ valt een zekere terughoudendheid van de Oekraïense regering op de flexibiliteit van het leger. Volgens CSIS-interviews ontmoedigt het gebrek aan officiële steun van de Oekraïense regering de acceptatie van door vrijwilligers gemaakte systemen, waardoor het leger het gebruik ervan over de hele strijdmacht niet kan uitbreiden.

Sommige agenten zijn bang voor de gevolgen van het gebruik van het systeem waar ze voor zijn Ze hebben geen toestemming van de overheid.. Anderen missen het hardware communicatie die nodig is om potentieel waardevolle software te exploiteren.

CSIS-experts herinneren daar echter aan deze innovatie is niet genoeg. Het is een “inherent riskant proces, dat kan bijdragen aan een valse overwinningstheorie” vanwege de buitensporige snelheid waarmee deze vooruitgang op het slagveld wordt toegepast.

meer wapens

Om deze reden en volgens een groep experts heeft Oekraïne een grote hoeveelheid conventionele voorraden nodig om de gevechten bij te houden in een conflict waarvan het einde nog niet in zicht is. “Het Westen”, leggen ze uit, “We moeten ons voorbereiden op een lange oorlog en langdurige steun verlenen aan Oekraïne, inclusief de Verenigde Staten.”

De staat, zo stellen ze, heeft nu geavanceerde handhavingssystemen nodig offensieve operaties in een langdurige oorlog, zoals luchtverdedigingssystemen, langeafstandsartillerie, pantservoertuigen, gevechtsvliegtuigen en munitie, samen met reserveonderdelen. “Dit soort munitie, wapensystemen en materieel is van cruciaal belang om de Oekraïense strijdkrachten te helpen bij het uitvoeren van effectieve tegenaanvallen tegen diepgewortelde Russische troepen”, leggen ze uit.

Dit alles omdat Rusland, herinnert de groep eraan, “nog steeds een voordeel heeft ten opzichte van Oekraïne wat betreft de hoeveelheid munitie en de kwaliteit van sommige wapensystemen – zoals langeafstandsartillerie, om nog maar te zwijgen van de capaciteit van de marine.” het is tot nu toe nuttig geweest voor andere westerse landen, hoewel soms te langzaam. In de toekomst zullen de industriële defensiebases van de VS en het Westen de sleutel zijn tot een lange en uitputtende uitputtingsslag.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *