[colabot7]

Atlanta, Verenigde Staten (CNN) – Turkse staatsmedia citeerden een diplomatieke bron die zei dat het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken de Amerikaanse ambassadeur in Ankara, Jeff Flake, belde om opheldering te vragen over het bezoek van de Joint Chiefs of Staff generaal Mark Milley aan het noordoosten van Syrië.

Het officiële netwerk van Turkije, TRT Haber, zei volgens een bron dat ambassadeur Flick was uitgenodigd om opheldering te geven over het bezoek van generaal Milli aan het noordoosten van Syrië op zaterdag.

Milley’s woordvoerder, kolonel Dave Butler, zei dat Milley een ontmoeting had met Amerikaanse troepen in het noordoosten van Syrië die daar zijn als onderdeel van de Defeat ISIS-campagne en de maatregelen ter bescherming van de strijdkrachten heeft herzien.

In februari voerden Amerikaanse troepen 15 partneroperaties uit met lokale troepen, waaronder de Syrisch-Koerdische strijdkrachten, naast twee operaties alleen voor de VS, volgens het Amerikaanse centrale commando. Central Command zei dat de operaties resulteerden in de dood van vijf ISIS-agenten en de arrestatie van 11 anderen.

De Syrische Democratische Krachten zijn, in samenwerking met de Verenigde Staten, de officiële strijdkrachten van het Autonome Bestuur van Noord- en Oost-Syrië, en hun strijdkrachten worden geleid door de Syrisch-Koerdische Volksbeschermingsmilitie.

Het Turkse conflict met Koerdische separatistische groeperingen duurt al vier decennia en heeft tienduizenden levens geëist. De Koerdische Arbeiderspartij (PKK), die een onafhankelijke staat in Turkije wil vestigen, is door Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie tot terroristische organisatie verklaard.

Het Syrische ministerie van Buitenlandse Zaken in Damascus veroordeelde ook het bezoek van Milli en beschreef het als een “flagrante schending van de soevereiniteit en territoriale integriteit van het land”, aldus het officiële Syrian News Agency (SANA).

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *