[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De secretaris-generaal van de Libanese “Hezbollah” Hassan Nasrallah zei dat “degenen die wachten op een Iraans-Saoedische oplossing lang zullen wachten”, in de overtuiging dat de oplossing voor de Jemenitische crisis is in de “handen van de Jemenieten en de leiding (van de groep) Ansar Allah.” De Houthi’s, met de steun van Iran.

Nasrallah’s verklaringen op televisie kwamen maandagavond in de marge van zijn commentaar op de verkiezing van de president van de republiek in Libanon, waar hij zei: “We gokken niet op nederzettingen en wachten ook niet op nederzettingen. Andere kandidaten en wij accepteren hulp om de standpunten dichter bij elkaar te brengen.

Hij voegde eraan toe: “Het nucleaire dossier van Iran heeft niets te maken met iets anders in de regio en wie wacht op een Iran-VS-oplossing zal 100 jaar wachten, en wie wacht op een Iran-Saoedische oplossing zal lang wachten, omdat de oplossing voor de kwestie Jemen is in handen van Jemenieten en de leiding van Ansar Allah.”

Hij vervolgde: “Onze beslissing ligt in onze handen. We kiezen wie we willen en benoemen wie we willen. We wachten niet op de buitenwereld en we wedden niet op regionale omstandigheden of nederzettingen in de regio. Integendeel, we werken dag en nacht zodat er morgen presidentsverkiezingen zijn.”

Nasrallah onthulde de kandidaat die Hezbollah zal steunen voor het presidentschap van Libanon en legde uit: “De natuurlijke kandidaat die Hezbollah steunt bij de presidentsverkiezingen, en we geloven dat er kenmerken in zijn persoon zijn waarmee we rekening houden, is minister Suleiman Franjieh.”

Nasrallah voegde eraan toe: “Sinds de ondertekening van de overeenkomst op 6 februari 2006 zijn we enthousiast over deze overeenkomst en dat zijn we nog steeds, maar deze overeenkomst heeft ons niet tot één partij gemaakt, we zijn nog steeds twee partijen en er is niets in de overeenkomst die de ander bindt aan overeenstemming over de naam van de president van de republiek, de voorzitter van de raad of de voorzitter van de raad.” Regering”.

Hij wees erop dat de steun van Hezbollah voor de kandidatuur van voormalig president Michel Aoun bij de laatste presidentsverkiezingen “geen gevolg was van de clausule in het Mar Mikhael-akkoord en geen voorwaarde is voor begrip, en onze steun voor de kandidatuur van minister Suleiman Franjieh vandaag betekent verlaten of terugtrekken uit het begrip.”

Hij vervolgde: “Er was een ontmoeting met de leider van de Vrije Patriottische Beweging, parlementslid Gebran Bassil, en ik vertelde hem de specificaties die Hezbollah voor een president wilde hebben, en ik vertelde hem dat deze specificaties aanwezig zijn bij u, de leider van de Marad-beweging, en aangezien u er niet voor wilt rennen, is onze kandidaat die we steunen parlementslid Suleiman Franjieh. .

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *