[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De voorzitter van de gezamenlijke stafchefs van de VS, generaal Mark Milley, heeft zaterdag een bezoek gebracht aan het noordoosten van Syrië, temidden van officiële protesten van de Syrische regering.

In een verklaring zei de woordvoerder van Milley, kolonel Dave Butler, dat Milley een ontmoeting had met Amerikaanse troepen in het noordoosten van Syrië die daar zijn als onderdeel van de Defeat ISIS-campagne en de maatregelen ter bescherming van de strijdmacht heeft herzien.

Twee weken voor het bezoek van Milley kwamen de VS en de coalitietroepen in Green Village, Syrië, onder vuur te liggen, volgens het Amerikaanse centrale commando, dat zei dat er twee raketten in de buurt van de basis waren geland. Geen Amerikaanse of coalitietroepen raakten gewond en de basis werd niet beschadigd.

Nog maar twee dagen geleden raakten vier Amerikaanse soldaten en een diensthond gewond bij een helikopteraanval op een hoge ISIS-leider in het noordoosten van Syrië. US Central Command heeft aangekondigd dat Hamza al-Homsi is omgekomen bij de aanval.

Aan de andere kant veroordeelde Syrië Milli’s “illegale bezoek” aan een “illegale” Amerikaanse militaire basis en zei dat het een “flagrante schending van zijn soevereiniteit, heiligheid en territoriale integriteit” was, aldus een officiële bron bij het Syrische ministerie. van buitenlandse zaken voor het officiële persbureau (SANA), op zondag.

De bron zei: “Syrië veroordeelt krachtig deze flagrante schending van de soevereiniteit, de onschendbaarheid van zijn grondgebied en de territoriale integriteit door een Amerikaanse militaire functionaris en roept de Amerikaanse regering op om onmiddellijk te stoppen met haar systematische en voortdurende schending van het internationaal recht en te stoppen met het verlenen van steun aan separatistische gewapende milities.”

De bron vertelde aan SANA: “De catastrofale situatie van de eenzijdige dwangmaatregelen die door de Amerikaanse regering aan Syrië zijn opgelegd, is voor niemand een geheim.”

De Verenigde Staten hebben ongeveer 900 troepen in Syrië. Terwijl hij in het land was, besprak Milley ook de lopende terugkeerinspanningen vanuit het vluchtelingenkamp Al-Hol, waar meer dan 60.000 ontheemden verblijven, waaronder 25.000 kinderen.

De repatriëringsinspanningen zijn een bijzondere focus geweest van generaal Eric Korella, commandant van het Amerikaanse centrale commando, die het kamp drie keer heeft bezocht sinds hij op 1 april aantrad. Korella’s laatste bezoek was half november, toen hij waarschuwde dat kinderen in de kampen “belangrijkste doelwitten waren voor ISIS-extremisme”.

In februari voerden Amerikaanse troepen 15 gezamenlijke operaties uit met lokale troepen, waaronder de Syrisch-Koerdische strijdkrachten, naast twee operaties alleen voor de VS, volgens het Amerikaanse centrale commando. Volgens het Centrale Commando kwamen bij de aanval vijf ISIS-agenten om het leven en werden er elf gearresteerd.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *