[colabot7]

Vijf Peruaanse soldaten worden vermist na te zijn meegesleurd door de rivier, toen ze deze zondag wegliepen voor een groep demonstranten antiregeringsgroepen in de zuidelijke regio Puno (aan de grens met Bolivia). Tot nu toe is de dood van slechts één soldaat bevestigd, volgens informatie uit militaire bronnen.

De soldaten maakten deel uit van een patrouille die van de stad Ilava naar Juliji trok, waar ze zich bevindenDemonstranten hebben zaterdag het politiebureau in brand gestokentoen ze werden onderschept door een gewelddadige groep die hun doorgang blokkeerde, meldde het Joint Command of the Armed Forces.

In deze situatie, volgens het persbericht, de patrouille besloot een alternatieve route te nemen en de rivier de Ilave over te steken om conflicten te vermijden, maar ze werden meegesleurd door de stroming, “vanwege de moeilijkheden, de stroming van de rivier en aanvallen met stenen en andere stompe voorwerpen”.

De overleden soldaat werd geïdentificeerd als korporaal Franz Canazas Cahuayaterwijl korporaal Elvis Pari Quizo, korporaal Carlos Quispe Montalico, korporaal Alez Quispe Serrano en soldaten Percy Castillo Pongo en Elías Lupaca Inquilla ontbreken.

Ook werden vijf soldaten in het ziekenhuis van Ilave opgenomen vanwege onderkoeling, in een stabiele toestand.Na zijn verdwijning, militaire autoriteiten begonnen met een zoekactie militairen die zijn verdwenen.

Ook voert het inspectiesysteem van de strijdkrachten passende onderzoeken uit om de exacte oorzaken van de gebeurtenis vast te stellen.

Sommige op zaterdag 300 mensen vielen het politiebureau in de naburige stad Juli aan stenen en stompe voorwerpen gedurende enkele uren, en aan het einde werd het politiegebouw in brand gestoken met molotovcocktails, volgens een gezamenlijke verklaring van de ministeries van defensie en binnenlandse zaken.

na de aanval 10 politieagenten raakten gewonddie per helikopter werden geëvacueerd, en zeven burgers die werden behandeld in het Rafael Ortiz Ravines-ziekenhuis.

Tegelijkertijd voegde hij een verklaring toe, een andere groep viel de militaire basis van Juli aantijdelijk in een hotel geplaatst, waardoor tien leden van het leger gewond raakten, die blauwe plekken en snijwonden op hoofd en handen hebben.

regio Punowaarin Juli en Ilave zijn, handhaaft wegblokkades en stakingen activiteiten sinds afgelopen januari, toen de inwoners de straat op gingen om het aftreden van president Dina Boluarte en harde repressie veroorzaakte de dood van 18 mensen in de naburige stad Juliaca.

Deze week arriveerde een delegatie van haar bewoners in Lima dringen aan op de eis van vervroegde algemene verkiezingenmaar een groep vrouwen met kleine kinderen werd door de politie onderdrukt met traangas, wat hun landgenoten verontrustte.

Dat heeft de regering van Dina Boluarte aangekondigd noodtoestand in Poonawaar “de controle van de interne orde de verantwoordelijkheid is van de strijdkrachten, inclusief de nationale politie van Peru om het gestelde doel te bereiken”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *