[colabot7]

Georgia, VS (CNN) – De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zei zaterdag dat hij zich niet zal terugtrekken uit de presidentiële race van 2024 als hij wordt aangeklaagd in een van de federale en staatsonderzoeken waarmee hij wordt geconfronteerd.

“Ik zou er niet eens aan denken om te vertrekken”, zei Trump tegen verslaggevers op de Conservative Political Action Conference in Maryland, waar de aanwezigen hem kort voordat hij het podium betrad tot hun favoriete kandidaat noemden.

Trump wordt geconfronteerd met een aantal onderzoeken, waaronder verschillende strafrechtelijke onderzoeken. Aanklagers in Fulton County, Georgia, hebben onderzoek gedaan naar pogingen van Trump en zijn bondgenoten om de resultaten van de verkiezingen in Georgië van 2020 ongedaan te maken, terwijl het Amerikaanse ministerie van Justitie onderzoek doet naar de aanslag van 6 januari 2021 op het gebouw van het Capitool, samen met de afhandeling door Trump van geclassificeerd materiaal na het verlaten van het kantoor.

Trump blijft uitdagend over de lopende onderzoeken en zei zaterdag: “In ons land is gerechtigheid als wapen gebruikt.”

Trump weigerde zich ertoe te verbinden de Republikeinse kandidaat van 2024 te steunen als hij niet die kandidaat is, en zei ook dat hij niet heeft besloten of hij de belofte van trouw zal ondertekenen die de voorzitter van het Republikeinse Nationale Comité, Ronna McDaniel, van de GOP-kandidaten van 2024 verlangt om deel te nemen aan de debatten.

Trump voegde eraan toe: “Misschien zijn er mensen die ik niet zou willen steunen, dus we zullen zien. Ik denk dat sommige – ik zou geen namen gebruiken, ik wil niemand beledigen – maar met sommige zou ik niet al te blij zijn.

Tijdens zijn toespraak op zaterdag voerde Trump aan dat wij als Republikeinen “ons denken moeten veranderen” over vroeg stemmen en stemmen per post na GOP-verliezen in 2020 en 2022 – een dramatische verschuiving na jaren van leugens dat die vormen van stemmen doorzeefd waren met fraude.

Trump zei dat Republikeinen moeten proberen “Democraten te verslaan in hun eigen spel”, eraan toevoegend: “Dat betekent links overweldigen met stemmen per post, vroeg stemmen en stemmen op de verkiezingsdag.”

Wat Trump niet vermeldde: Republikeinen hebben lang een voordeel gehad bij deze tactiek. Maar hij heeft jarenlang geprobeerd conservatieven ervan te overtuigen dat vroeg stemmen en stemmen per post niet te vertrouwen is, wat de Democraten een enorm voordeel opleverde, wat duidelijk bleek uit de overwinning van president Joe Biden in 2020 en uit de matige prestaties van de Republikeinen bij de tussentijdse verkiezingen van vorig jaar.

Trump voegde eraan toe: “We moeten onze manier van denken veranderen, want er zijn slechte dingen gebeurd.”

“We zullen nooit meer teruggaan naar een partij die onbeperkt geld wil geven om eindeloze buitenlandse oorlogen te voeren”, zei Trump.

Hij benadrukte dat Biden de natie naar de “vergetelheid” leidt en dat andere Republikeinen de koers niet zullen kunnen corrigeren, en legde uit: “Ik ben de enige kandidaat die deze belofte kan doen: ik zal een Derde Wereldoorlog voorkomen.”

Trump is populair bij de jaarlijkse conservatieve caucus, waar hij de eerste keuze was van 62% van de aanwezigen die werd gevraagd wie ze in 2024 als Republikein zouden verkiezen. Regering van Florida, Ron DeSantis, die het evenement van dit jaar niet bijwoonde, eindigde als tweede met 20% ondersteuning.

Trump zwoer de regering te verlossen van “politieke spanningen die in beide partijen geworteld zijn” en zei: “In 2016 verklaarde ik dat ik jouw stem ben. En vandaag voeg ik eraan toe: (Ik ben je krijger).”

Trump richtte zich tot degenen die onrecht zijn aangedaan en verraden en zei: “We zullen dit niet laten gebeuren. Ik zal de Deep State volledig vernietigen. Ik zal de ongekozen bureaucraten en schaduwmachten omverwerpen die ons rechtssysteem als nooit tevoren hebben bewapend. Ik zal de mensen weer de leiding over dit land geven.”

De opmerkingen van Trump gericht aan transgenders leken zaterdag de meeste toejuichingen te krijgen. Hij zei dat hij een maatregel zou ondertekenen die “besnijdenis in alle 50 staten zou verbieden en mannen uit de vrouwensport zou houden”.

Trump beweerde dat het land, zoals hij het ziet, “voor altijd verloren” zal zijn als hij niet wint in 2024. Hij voegde eraan toe: “Dit is de laatste strijd – zij weten het, ik weet het, weet je, iedereen weet het. Of zij winnen of wij winnen. Dat beloof ik je.’ Hiermee: (Als je me weer in het Witte Huis plaatst, zal hun heerschappij eindigen en zal Amerika weer een vrij land zijn).”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *