[colabot7]

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Egyptische burgers hebben via de Pool Hogg-app details onthuld over hun blootstelling aan oplichting en oplichterij, waarbij ze werden verleid om hoge rendementen te behalen door te investeren in aankopen van elektronische apparaten via de app, wat bevestigt dat de bedragen die uit slachtoffers lopen naar schatting in de miljarden. ponden, en werden verzameld door ze te verleiden om te investeren in fondsen met een geschat rendement van acht keer het gestorte bedrag binnen 5 dagen.

Het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken kondigde zaterdag in een officiële verklaring ook de arrestatie aan van degenen die verantwoordelijk zijn voor het beheer van de Pool Hogg-app, die zeiden dat ze 19 miljoen pond ($ 618,4 duizend) van burgers hadden afgeperst onder het voorwendsel hun geld te investeren om dagelijkse winst te maken, en vervolgens te sluiten de app nadat ze het geld in beslag hadden genomen.

Het verhaal van Mahmoud Sami, een van de slachtoffers, begon met de Pool Hogg-applicatie toen hij erachter kwam “via een mediapersoon die het meer dan een jaar geleden via zijn programma op een satellietzender promootte, en aangezien deze journalist mijn vriend en ik en een groep anderen begonnen ons uit te leggen over het investeringsmechanisme binnen het platform via Money Transfer via een van de geldtransfertoepassingen van het mobiele bedrijf, en het platform gebruikt dit geld om elektronische apparaten te kopen die winst genereren voor investeerders, en de prijzen van deze apparaten beginnen vanaf slechts 10 dollar, en de dollarprijs is tegen een vaste prijs van 20 pond.

De wisselkoers van het pond daalde in de loop van het jaar met meer dan 100 procent ten opzichte van de dollar en de gemiddelde prijs van de dollar bij de centrale bank bedroeg 30,66 pond voor kopen en 30,77 pond voor verkopen op zondag.

Sami voegde in zijn interview met CNN in het Arabisch toe: “Ik begon te investeren in het platform door een elektronisch apparaat te kopen voor de prijs van 1.600 pond ($ 52,08), en nadat ik een redelijke winst had gemaakt, werkte ik om de geïnvesteerde bedragen te verhogen totdat het bereikte £ 35.000 ($ 1.139,23) en haalde mijn zus en een vriend over om in het platform te investeren. Via het hiërarchische marketingsysteem werden investeringsfondsen aangeboden met zeer hoge rendementen, maar investeerders moesten nieuwe fondsen overmaken en hun saldo op het platform niet gebruiken om in deze fondsen te beleggen.

En hij vervolgde: “Na dit aanbod begon ik te twijfelen aan het platform, vanwege het hoge rendement, dat binnen 5 dagen 8 keer het gestorte bedrag bereikte, met het verzoek om betaling van nieuwe overschrijvingen, maar een zeer groot aantal investeerders zette enorme sommen geld op het platform voor beleggen in fondsen, misleid door rendementen.” zeer”.

Sami zei: “Ik heb onmiddellijk aangifte gedaan bij een groep van mijn vrienden op het politiebureau van Port Said tegen de Pool Hogg-app, en later ontdekte ik dat anderen dezelfde stap een paar dagen voor mij hadden gezet, en op dezelfde dag er werd een rapport uitgebracht, we waren verrast dat de aanvraag werd gesloten door de verantwoordelijken.”

In een persbericht waarschuwde het ministerie van Binnenlandse Zaken burgers om zich niet te laten leiden door anonieme applicaties op internet, omdat ze beweerden dat ze op een onlogische manier financieel gewin zouden behalen voor hun deelnemers, uit angst om te worden misleid door internationale bendes.

Volgens de verklaring van het ministerie werden 29 beklaagden gearresteerd in de Pool Hogg-zaak, van wie er 13 het staatsburgerschap van een ander land hebben, die in het bezit zijn van geldbedragen in lokale en buitenlandse valuta voor een bedrag van 600.000 EGP (19.482 USD), 41 creditcards voor banken in het buitenland, naast een groot toestelnummer. Zowel mobiele als computerlijnen en computerschermen voor platformbeheer.

Mahmoud Sami schat het bedrag aan in beslag genomen geld op meer dan 3 miljard pond ($ 974.000), en dat het grootste deel van dit bedrag is opgehaald uit een aantrekkelijk aanbod om te investeren in fondsen met een hoog rendement. Hij zei: “Het is moeilijk om het geld van burgers terug te vorderen, vooral omdat het bedrag dat van hen in beslag wordt genomen erg klein is in vergelijking met wat er in beslag wordt genomen en naar het buitenland wordt overgebracht.”

In een verklaring van het Egyptische ministerie van Binnenlandse Zaken werd onthuld dat de verantwoordelijken voor het Pool Hogg-platform het geld dat van de burgers was afgenomen, verdeelden over vele andere elektronische portemonnees (9.965 portemonnees) en ze naar het buitenland overmaakten via een online programma voor de aankoop van de “Bitcoin” cryptocurrency, en dat ze de nodige maatregelen hebben genomen om het geld in beslag te nemen. Bewaakte elektronische portemonnees en bewaakte de overdracht van geld naar het buitenland via de internationale Interpol.

Hetzelfde scenario om het Pool Hogg-platform te leren kennen, werd gepresenteerd aan Muhammad Al-Sayed, een van de slachtoffers, die bevestigde dat hij een persoon had ontmoet die zichzelf voorstelde als journalist en hem het mechanisme uitlegde van het investeren in het platform, de het hoge rendement dat het behaalt voor investeerders, en het wordt dagelijks verzonden, en toonde het handelsregister van het bedrijf en andere documenten die bewijzen dat het de nodige licenties had verkregen, wat hem ertoe aanzette zijn geld geleidelijk te beleggen totdat het totale bedrag 16.000 Egyptische ponden ($ 520,79) bedroeg.

Al-Sayed vertelde CNN in het Arabisch dat het platform in staat was om enorme fondsen van investeerders op te halen en goede vergoedingen te betalen, maar twijfel hierover begon op 27 februari, toen het platform de lancering aankondigde van investeringsfondsen met een rendement van 8 keer het gestorte bedrag binnen een paar dagen, omdat ze het aanbod aankondigde. Door £ 5.000 in het fonds te storten, ontvangt de eigenaar binnen slechts 5 dagen een rendement van £ 40.000 ($ 1.301,98). Het platform vereiste echter dat niet-investeerders geld op het platform storten als voorwaarde om in het fonds te investeren, wat onze twijfels over het platform opriep.

Hij voegde eraan toe dat het Pool Hogg-platform zijn activiteit de volgende dag stopzette om enorme bedragen te innen van burgers die in de fondsen investeerden, wat mij ertoe aanzette om het eerste rapport in te dienen bij de Port Said Security Authority tegen het platform, waarna rapporten tegen het platform werden uitgebracht. , en veiligheidsdiensten reageerden op de slachtoffers van het platform. Hij hoopte dat het geld zou worden teruggegeven aan de slachtoffers.

Al-Sayed zei dat het aanvankelijke aantal slachtoffers van het platform 500.000 burgers bereikt uit alle provincies van de Republiek, inclusief Caïro, Alexandrië, Sharkia en Kafr El-Sheikh, met bedragen gemeten in miljarden.

Volgens onderzoeken van het Home Office waren de beheerders van het Pool Hogg-platform een ​​paar dagen na de sluiting van plan om een ​​andere elektronische applicatie genaamd RIOT te lanceren om het voor hetzelfde doel te gebruiken.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *