[colabot7]

De Rus Daniil Medvedev zette zijn sterke prestaties van de laatste tijd voort en won zijn derde titel in de afgelopen drie weken door zichzelf tot kampioen van de Dubai Tennis Championships te kronen nadat hij landgenoot Andrei Rublev met 6-2, 6-2 versloeg in de finale van zaterdag.
De titel is Medvedev’s derde op rij, nadat hij de afgelopen twee weken ook de toernooien van Rotterdam en Doha had gewonnen, waarmee hij zijn totaal op 14 opeenvolgende overwinningen bracht.
Medvedev zei na de overwinning: “Het is geweldig, want het begin van het jaar was niet goed voor mij”.
Hij voegde eraan toe: “Als je bij tennis geen wedstrijden wint, sluipt er twijfel in je, ongeacht wat er tijdens de training gebeurt. Ik heb veel aan mezelf getwijfeld, maar nu voel ik me erg op mijn gemak. Ik ben erg tevreden met mijn prestatie van de afgelopen drie weken en ik kijk uit naar de komende weken.”
Medvedev schakelde in de halve finale de Serviër Novak Djokovic uit, eerder dit jaar de Australian Open-kampioen en nummer één van de wereld, voordat hij in de finale Rublev, de Dubai-kampioen van vorig seizoen, versloeg.
Het is de vierde opeenvolgende overwinning van Medvedev op een speler uit de top tien, nadat hij negen keer op rij van hen had verloren.
Rublev van zijn kant prees zijn landgenoot en zei: “Ik heb dit nog nooit tegen Daniel gezegd, maar ik heb veel respect voor hem. Ik liep dit jaar mijn eerste finale en ik was uitgeput toen hij drie titels won in een rij.”
Het is veelbetekenend dat Medvedev snel aan de wedstrijd begon en de opslag van zijn landgenoot wist te breken voor een 3-1 voorsprong, en vervolgens opnieuw uitblonk voor 5-2, voordat hij de eerste set in 36 minuten in zijn voordeel afsloot.
Medvedev brak de service van Rublev in de vijfde game van de tweede set om een ​​3-2 voorsprong te nemen voordat hij de volgende drie games won om de titel te claimen.

Dubai Tournament.. Medvedev pakte binnen 3 weken de derde titel

Dubai Tournament.. Medvedev pakte binnen 3 weken de derde titel

Dubai Tournament.. Medvedev pakte binnen 3 weken de derde titel

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *