[colabot7]

(CNN) — De Verenigde Staten werken samen met Oekraïense piloten in de Verenigde Staten om te bepalen hoe lang hun training om met F-16 straaljagers te vliegen zal duren, vertelden drie bronnen die bekend zijn met de zaak aan CNN.

De twee Oekraïense piloten bevinden zich momenteel op een militaire basis in de Verenigde Staten, waar hun vaardigheden worden getest op vluchtsimulatoren om te zien hoe lang het duurt voordat ze leren vliegen met verschillende Amerikaanse militaire vliegtuigen, waaronder de F-16.

Een Amerikaanse militaire functionaris vertelde verslaggevers die met minister van Defensie Lloyd Austin naar het Midden-Oosten reisden dat de Oekraïense piloten in Tucson, Arizona waren voor een “inleidend evenement”, dat hij beschreef als “een routineactiviteit als onderdeel van onze militaire dialoog met Oekraïne. ” .

“Het kennismakingsevenement is eigenlijk een discussie tussen luchtmachtpersoneel en observeren hoe de USAF werkt”, zei de ambtenaar.

“Dit evenement stelt ons in staat om Oekraïense piloten beter te helpen om efficiëntere piloten te worden en hen beter te adviseren over hoe ze hun eigen capaciteiten kunnen ontwikkelen. De piloten zullen tijdens dit evenement geen platformen besturen, maar zullen tijdens een deel van hun bezoek de simulator gebruiken”, voegde hij eraan toe.

De ambtenaar voegde eraan toe dat “er geen updates zijn met betrekking tot de F-16 voor Oekraïne” en dat er geen onmiddellijke plannen zijn om het aantal Oekraïense piloten in de Verenigde Staten te vergroten.

Hoewel er op dit moment geen indicatie is dat vliegtraining aan de gang is, geeft de verhuizing aan dat de VS de deur voor F-16-leveringen niet volledig heeft gesloten.

Oekraïne heeft er bij de Verenigde Staten op aangedrongen om straaljagers te leveren, en hoge Oekraïense functionarissen hebben de afgelopen dagen hun publieke drukcampagne opgevoerd, met het argument dat ze de vliegtuigen nodig hebben om zich te verdedigen tegen Russische raketten en drone-aanvallen.

Maar Amerikaanse en geallieerde functionarissen reageerden sceptisch en zeiden dat de vliegtuigen onpraktisch zouden zijn omdat ze te veel training vergen en Rusland uitgebreide luchtafweersystemen heeft die het gemakkelijk zou kunnen neerschieten.

Toen eerder werd gevraagd of de Verenigde Staten F-16’s aan Oekraïne zouden leveren, antwoordde de Amerikaanse president Joe Biden: “Nee.”

Aan het begin van de oorlog waren de Verenigde Staten ook van mening dat de levering van nieuwe straaljagers aan Oekraïne een escalatie tussen de NAVO en Rusland zou riskeren.

In een interview met ABC News in februari zei Biden dat Oekraïne “de F-16 momenteel niet nodig heeft”, ondanks herhaalde openbare smeekbeden van Oekraïense functionarissen en toenemende druk van Republikeinen in het Congres.

Amerikaanse en Europese functionarissen vertelden eerder aan CNN dat F-16 straaljagers in deze situatie onpraktisch zijn.

Vorige week sloot Duitsland de levering van straaljagers aan Oekraïne volledig uit, terwijl Britse regeringsfunctionarissen het sentiment herhaalden en zeiden dat ze dachten dat het niet praktisch was om vliegtuigen naar Oekraïne te sturen.

Nederlandse en Poolse leiders aarzelden ook toen hen gevraagd werd om F-16 straaljagers te sturen.

Op dinsdag vertelde onderminister van Defensie voor Politieke Zaken Colin Kahl aan de House Armed Services Committee dat het 18 maanden zou duren om Oekraïense piloten op te leiden om met de F-16 te vliegen, en zei dat het trainen van piloten in die tijd te duur zou zijn.

“Het is moeilijk voor mij om een ​​lid van het Congres of het Amerikaanse volk te vertellen dat deze dollar die momenteel wordt uitgegeven aan de F-16 het beste gebruik is”, zei Kahl tijdens de hoorzitting.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *